Logan će biti prvi film ove godine koji će doći u ruke glasačima za Oscara, time je Fox postao prvi studio koji je poslao DVD filmove glasačima na pregled.

Kada je Logan izašao, još u ožujku, film je oduševio ljude svojim drugačijim pristupom superjunacima i odličnom glumom Hugh Jackmana, te dobio jedne od najboljih ocjena kritike među filmovima pravljenjem po stripovima i zaradio $616 milijuna u svijetu.

logan

Logan

Film i dalje stoji kao jedan od najboljih filmova godine, a Fox je to želio kapitalizirati i prvi je poslao DVD-ove filmova, glasačima na izboru za Oscara.

Film trenutno ima 93% pozitivnih ocjena na Rotten Tomatoes i studio se nada da bi ga možda, drama žanr filma i odlična oproštajna gluma Jackmana, mogle istaknuti između ostalih ovogodišnjih blockbuster filmova.

Nagrade za koje ima najveće šanse osvojiti su Jackman za najboljeg glumca, čak možda Patrick Stewart za najboljeg sporednog glumca, ali šanse su da Fox cilja i nominacije za najbolju sliku i najboljeg redatelja (James Mangold). Put za dobiti te nominacije neće biti ni malo lagan, neovisno o dobrim ocjenama kritike i odličnoj glumi, film ima jedan veliki problem, a to je što je izdan u ožujku!

Gotovo se nikada nije dogodilo da film koji je izašao tako rano u godini dobije jedne od glavnih nominacija, s tim da su od 2000 godine samo dva filma, koja su tako rano izašla, dobile te nominacije, a to su Erin Brockovich i The Grand Budapest Hotel. Svi filmovi koji izađu u jesen, jednostavno izbace starije filmove iz glava glasača, to bi jednako moglo utjecati na još jedan rani film poslan na procjenu, a to je Get Out.

Uz to koliko god drugačije Logan izgledao od ostalih filmova prema stripovima i dalje je on jedan od njih, bez obzira koliko su do sada bili blizu osvojiti neke od nagrada, Oscar, Golden Globes, i ostale (The Dark Knight, Deadpool), ipak im uvijek nekako promakne. Uz to Wonder Woman je isto dobio jako dobre kritike, a uz to je izašao u ljeto, pa bi čak i on mogao stajati Loganu na putu osvajanja, barem nagrada za najbolju sliku i redatelja.

Neovisno o tome svemu, Logan je definitivno film s velikim izgledima, jer glasači vole drame sa velikim likovima, a Logan je upravo to ponudio. Morat ćemo pričekati izbor za Oscara, da saznamo dali su nadanja opravdana ili nisu.