Game of Thrones sezona 8 je izazvala velika nezadovoljstva kod dobrog dijela publike, a sada su ljutiti fanovi odlučili uzeti stvari u svoje ruke. Ova nova peticija zahtjeva da ‘kompetentni’ scenaristi budu zaposleni kako bi napravili remake osme sezone serije Game of Thrones, i meni ni najmanje iznenađujuće, ona dobiva ozbiljan zamah. U trenutku ovog pisanja, peticija je do sada skupila 263,738 potpisa! Prilično je ludo vidjeti kako se događa tako intenzivan udarac. U nastavku slijede spojleri za seriju, pa čitate na vlastiti rizik.

HBO Game of Thrones serija je napravila neke velike promjene tijekom posljednjih sezona, što se poklopilo s trenutkom kada su ostali bez izvornog materijala od George R.R. Martina. Umjesto da priče uzimaju višestruke epizode, a u nekim slučajevima i više sezona, priče se sada pretvaraju u jednu epizodu, a fanovi uopće nisu sretni zbog toga. To je odakle ova peticija potječe. Fanovi žele da netko dođe i napravi remake cijele osme sezone. U nastavku možete pročitati izjavu o misiji.

“David Benioff i D.B. Weiss dokazali su se kao nesposobni pisci kada nemaju izvorni materijal (tj. knjige) na koje se mogu osloniti. Ova serija zaslužuje završnu sezonu koja ima smisla. Ispunite ​​moja očekivanja i učiniti da se to dogodi, HBO!”

Jedna od najvećih pritužbi na osmu sezonu serije Game of Thrones je Daenerysina priča. Mnogi obožavatelji su doista uzrujani što vide Majku Zmajeva i lomiteljicu lanaca kako samo odjednom postaje Mad Queen. Ova sezona i cijela serija su se gradile prema tome, ali ljuti obožavatelji su poludjeli koliko je brzo sve ispalo. Daenerys je iznenada poludjela samo je odjednom odlučila ubiti tisuće nevinih djece i odraslih.

Još jedna točka nezadovoljstva je kraj Jaimea i Cersei. Jaime se gradio i razvijao tijekom cijele serije kako bi postao vrlo simpatičan lik, samo kako bi sve to odbacio te otpuzao natrag kod Cersei da umre. Cersei, jedna od najvećih negativaca ikada ispričanih u pričam je pokazala strah i bila je ubijena od padajućeg kamenja zajedno sa svojim bratom/ljubavnikom. Ponovno, Game of Thrones fanovi nisu sretni s time kako se to sve odvilo. Nije poznato u kojem su smjeru željeli da to ide, ali definitivno bi bili zadovoljniji da se sve to razvijalo kroz cijelu sezonu, a ne samo odjednom u posljednjih 5 minuta.

Izrada serije poput Game of Thrones nije jeftina i držati cijelu glumačku ekipu na okupu dok George R.R. Martin završi knjige šest i sedam je nemoguće. Jednom kada je serija ostala bez izvornog materijala, okrenula se uskim i kompaktnim pričama, što je potpuna suprotnost onoga što je serija radila dok je imala hrpe i hrpe stranica Martinovih knjiga. Moguće je da bi fanovi Game of Thronesa možda trebali okrenuti svoju ljutnju u drugom smjeru, možda prema osobi koja nije mogla napisati šestu knjigu pravovremeno.

Ako želite sudjelovati u peticiji, možete to učiniti na ovom linku Change.org. I dok sam i sam potpisao peticiju, osim što je zanimljivo vidjeti te velike brojke nezadovoljnih ljudi, uvjeren sam da nema baš nikakve koristi od toga.