U današnje vrijeme postoje razne mogućnosti za legalno gledanje filmova i serija, pa u nastavku teksta pročitajte koji su to.

 

S obzirom na to da imamo sve više i više opcija za gledati filmove, cijene su sve prihvatljivije, odlučio sam vam pokazati koje su to opcije:

  • odlazak u kino – CineStar, Cineplexx, ostala nezavisna kina
  • razne kablovske televizije – B-net, Iskon, MAXtv, VipTV, EvoTV….
  • internet televizija (online stream) – Netflix, Pickbox, Oyo, HBO Go, HRTi
  • kupovina DVD i Blu-ray filmova

E sad htio sam vam reći malo više o kupovini DVD, Blu-ray i 4K Blu-ray filmovima.

Ovu opciju bi preporučio najviše ljudima koji više puta vole pogledati neki film (poput mene).

Zašto baš to umjesto onoga gore?
Zato što sve ove gore navedene opcije kad tad mijenjaju filmove i serije koje imaju u svom posjedu.
Tako da jedan dan neke filmove imate na Netflixu, a drugi dan ih već možda neće biti.

Što se tiče kvalitete tu je naravno 4K BluRay najbolji, ali je i cijenom, pošto je tek došao, vrlo skup. Obični BluRay filmovi se već mogu nabaviti pa vrlo prihvatljivim cijenama, što ću vam uskoro pokazati. Dok su DVD-i čak i kod nas smiješno jeftini.
Ako kupite BluRay player on će vam čak i DVD filmove “upsacalati” gotovo na BluRay kvalitetu (neće biti kao BluRay, ali će biti poprilično dobro).

DVD filmove imate po trgovinama od 10 do 30 kuna kod nas. Na internetu ih stvarno možete naći hrpe za smiješne cijene.

BluRay filmovi su nažalost kod nas još uvijek dosta skupi. Rijetko ćete naći nešto ispod 100 kn (u Super Konzumima zna biti, samo su obično dosta loši filmovi, zna nekad uletjet nešto).

4K BluRay filmove ne kupujem, ali pretpostavljam da su kod nas extremne cijene ako ih se uopće može nabaviti.

E sad što se tiče kupovine izvan Hrvatske.

Evo popis stranica koje ja koristim i gdje mislim da su najbolje cijene:

  • Zavvi – vrlo često koristim, do nedavno je bila besplatna dostava za HR, sada je 2 funte na narudžbe ispod 10 funti. Iznad je i dalje besplatno
  • Zoom – sve identično kao i Zavvi, samo nekada budu druge ponude
  • Amazon – Britanski Amazon jer je dostava dosta niža. Mada i dalje je puno viša nego na Zavvi-u. Ovisi od trgovine do trgovine koliko će vam biti. Zna biti jako dobrih ponuda, pa se nekad ipak isplati odavde naručiti – tu bi vam još savjetovao uzimati od trgovine MusicMagpie, filmovi su polovni, ali još nikada nisam vidio gotovo nikakve tragove korištenja i bolje je uzimati s Amazona nego eBaya od njih.
  • eBay – e sad tu je malo problem, ali ako se možete snaći onda je meni ovo trenutno omiljeno mjesto za naručivati. Zato što ima nekoliko trgovina iz UK koje imaju jako povoljne rabljene filmove. Naručio sam do sada nekih 10tak, 15tak filmova od njih svi su bili u savršenom stanje (ne zna se da nisu novi po ničem). Trgovina se zove musicmagpie i moram ih definitivno preporučiti. Primjer samo od njih sam naručio Inception za nekih 40 kn s dostavom (BluRay)
  • Stripovi na kvadrat – Hrvatska stranica. Nažalost cijenama se ne može usporediti s ovima iznad, ali imaju dosta filmova sa Hr titlovima ako vam je to bitno.
  • ostalo – Super Konzumi, Tisak, MenArt… DVD filmovi su poprilično jeftini, BluRay nažalost dosta skupi (osim u Konzumu, ali izbor je loš)

Ima još hrpa stranica, samo mislim da trenutno ništa nije blizu ovih. Ako znate za neke slobodno mi napišite volio bi znati.

Ako se slučajno odlučite za BluRay filmove ili DVD znajte da će im cijene samo padati zbog novih 4K filmova i ne brinite bar što se BluRay filmova tiče oni će i dalje izlaziti.

Evo stvarno ima puno opcije danas i cijene su sve bolje i bolje.