Multiverzum je u MCU potajno otvorio beskonačnu količinu mogućnosti, a sada nam stiže potvrda od šefa Marvel Studiosa, Kevin Feigea, o postojanju multiverzuma u Marvelovom Filmskom Svemiru i to su velike vijesti. Na kraju krajeva, to je glavno razmišljanje kako bi fanovi uveli Fantastic Four i X-Men u Marvelovu Fazu 4 i nakon toga. Međutim, Feige želi sve podsjetiti, da naravno da multiverzum postoji u MCU. Zapravo, otkriveno je još u Doctor Strange filmu. Zbunjeni? Nemojte biti – pojasnit ćemo vam o čemu se radi u nastavku.

Dok je Mysterio izmišljao priče u Spider-Man: Far From Home filmu (njegovo multiverzum podrijetlo bilo je laž), to ne znači da sada možemo prestati sa spekulacijama o postojanju multiverzuma u MCU. Zapravo, Feige nas aktivno ohrabruje na to.

Fandango je upitao Feigea znači li ta Mysteriova prevara u Far From Home da nećemo nikada vidjeti multiverzum u MCU? Njegov je odgovor bio začuđujuće iskren za nekoga tko toliko čuva tajne: “Ne, to samo znači da je on srao, ” on je rekao. “Mislim, u Doctor Strange, mi čujemo Ancient One kako priča o multiverzumu, tako da smo to već ustanovili da postoji.”

Čekaj, čekaj. Što? Da postoji?

Da. Multiverzum je već spomenut u Doctor Strange filmu – i to ne samo jednom.

Ancient One ga je spomenula kada je prvi puta upoznala Doctor Strangea u Nepalu. Tijekom scene halucinacije, ona ga pita: “Tko ste vi u ovom ogromnom multiverzumu, gospodine Strange?”

Kasnije, tijekom Doctor Strangeovog treninga, Ancient One pojašnjava da njezina magija je “izvučena iz drugih dimenzija multiverzuma.”

I to je to. Stvarni dokaz multiverzuma u MCU. Mi još ne znamo kako će se multiverzum uvesti u Marvelov Svemir Filmova, ali on je tu. Njegovo porijeklo kao koncept u Marvel svemiru postoji već neko vrijeme – jednostavno nismo gledali dovoljno dobro.