Zadovoljstvo svakog novog filma u Marvelovom Filmskom Svemiru je to što se može pogledati zasebno i u potpunosti uživati, ali ako ste gledali sve filmove koji su došli prije njega dodaje uzbuđenje na svaku novu avanturu. U nedavnom intervju, Marvel Studios predsjednik Kevin Feige je dodao da, s nadolazećim debijem MCU serija na Disney+, događaji tih serija će se direktnije vezati u filmske podvige, što će od fanova zahtijevati da gledaju te serije kako bi u potpunosti mogli uživati u kino hitovima. Nije poznato, međutim, je li razlog tome što će događaji unutar tih serija direktno utjecati na filmove ili će proširivanje priča likova pružiti više konteksta filmovima u kojima se pojavljuju.

Prema Bloomberg, “Ako želite razumjeti sve u budućim Marvelovim filmovima, [Feige] kaže, vi ćete vjerojatno trebati Disney+ pretplatu, zato što će se događaji iz serija povezivati s budućim filmovima poput Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Scarlet Witch će biti ključni lik u tom filmu, a Feige također kaže da će se i Loki serija povezati s tim filmom, također.”

Svi Potvrđeni Likovi za Marvelovu Fazu 4

Kada je MCU započeo s postojanjem 2008. godine svaki film u seriji je bio relativno odvojen od drugoga, samo s nekim referencama na druge likove koje su se činile više kao Easter Eggovi nego krucijalne informacije, s najvećim poveznicama u oblicima post-kredit scena koje su pomagale spojiti taj svemir. Preko 20 filmova kasnije, događaji svakog filma su direktno povezani i utječu jedan na drugoga, pod pretpostavkom da su obožavatelji već vidjeli svaku avanturu koja je nastupila prije njega.

Nadolazeći Marvelovi projekti uključuju Black Widow 01. svibnja 2020, The Falcon and The Winter Soldier jesen 2020, The Eternals 06. studeni 2020, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings 12. veljače 2021, WandaVision u proljeće 2021, Loki u proljeće 2021, Doctor Strange in the Multiverse of Madness 07. svibanj 2021, What If? u ljeto 2021, Hawkeye u jesen 2021 i Thor: Love and Thunder 05. studenog 2021. godine. Marvel Studios Disney+ serije za sada bez datuma izlaska obuhvaćaju Ms. Marvel, Moon Knight i She-Hulk.