Crveni tepih Oscara 2020. bio je jednako blistav i fenomenalan kao što bi se moglo očekivati ​ na najvećoj filmskoj večeri – a za jednog od najomiljenijih holivudskih glumaca Keanu Reevesa ostati prizemljen je najbolji način za ući na dodjele Oscara.

Glumac Keanu Reeves odlučio je povesti svog najvećeg pristaša na dodjelu nagrada: svoju majku, dizajnericu Patriciju Taylor.

Reeves je posudio glas u animiranom filmu “Toy Story 4” kao jedan od novih dinamičnih likova serije Duke Kaboom i sam film je osvojio Oscara za najbolji animirani igrani film.

Reeves je imao vrlo zaposlenu 2019. godinu, a isto nastavlja i u 2020. jer je započeo snimanje “The Matrix 4” filma, o kojem ništa nije mogao reći kada su ga razni novinari upitali na Crvenom tepihu.

Patricia Taylor, lijevo, i Keanu Reeves na 92. dodjeli Oscara (Slika Amy Sussman/Getty Images)

U međuvremenu, njegova majka Taylor je rekla da ona samo [zna] za Matrix 1, 2 i 3, naizgled otkrivajući da njezin sin čak ni njoj nije otkrio detalje snimanja ovog novog filma.

Iako su mnogi očekivali da će Reeves, 55, doći na Crveni tepih u pratnji svoje djevojke Alexandre Grant, 47, s kojom se počeo javno pojavljivati prošle godine, on se ovog puta odlučio povesti svoju majku.

Keanu Reeves nije jedini koji je došao u pratnji majke na Crveni tepih, isto je napravila i Charlize Theron, 44, koja je povela svoju majku Gerdu Jacoba Aletta Maritz.