I dok live-action TV serija Percy Jackson snima za Disney+, ispostavilo se da je autor Rick Riordan tiho povlačio još velikih poteza u prostor za streaming.

Riordanov The Kane Chronicles, njegova serija knjiga nadahnuta staroegipatskom mitologijom, sada se razvija u seriju Netflixovih filmova, objavio je pisac ovog vikenda na svojoj web stranici.

“Na ovom smo poslu radili od prošlog listopada, otprilike u isto vrijeme kad smo počeli raditi i na [Disney+] Percyju, drago mi je što to sada mogu najaviti!” Napisao je Riordan. “To je sve što za sada mogu reći, ali pratite me.”

Kane Chronicles započinje knjigom The Red Pyramid, koja predstavlja braću i sestre tinejdžere Cartera i Sadie. Kao moćni mađioničari koji potječu od egipatskih faraona Narmera i Ramzesa Velikog, prisiljeni su se boriti za svoju obitelj kad se egipatski bogovi počnu buditi i njihov otac egiptolog nestane.

Knjige, među kojima su i The Throne of Fire i The Serpent’s Shadow, također su se križale sa svijetom Percyja Jacksona temeljenim na grčkoj mitologiji.

Što se tiče serije za Disney+, znamo da će pratiti događaje izložene u pet knjiga Percy Jackson & The Olympians books, Koja počinje s The Lightning Thief.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Good news from Rick! More on the blog: https://rickriordan.com/2020/09/news-from-rick-for-sept-12/ (IG click profile link)

Objavu dijeli Rick Riordan (@rickriordan)