Prošlo je gotovo sedam godina od kada smo zadnji puta vidjeli Robert Downey Jr. i Jude Lawa dok rješavaju misterije kao Sherlock Holmes i Dr. John Watson, a nedavno je Law dao naslutiti na što će se priča filma fokusirati. 

Jude Law je u razgovoru s EW o raznim projektima na kojima radi – uključujući njegovu ulogu Albus Dumbledore u nadolazećem Fantastic Beasts 2 i Mar-Vell u nadolazećem Captain Marvel filmu – upitan može li podijeliti neke detalje o dugo očekivanom trećem dijelu Sherlock Holmes filmske franšize. On nije otkrio puno, ali je otkrio da će film nastaviti istraživati odnose između Holmes i  Watson.

Sherlock Holmes 3 - potvrđen datum izlaska - Svijet filma

“Nadamo se priču odvesti naprijed. Kao i uvijek, osnova priče je njihova suovisnost. Istražit ćemo – s obzirom na to da je prošlo nekoliko godina od kada smo ih vidjeli – situaciju u kojoj se ni oni nisu vidjeli već nekoliko godina.”

Prvi Sherlock Holmes od redatelja Guy Ritchie izašao je 2009. godine i neočekivano je zaradio velikih $524 milijuna diljem svijeta, a Downey je za u tom filmu dobio Golden Globe Nagradu za Najboljeg glumca. Nastavak je izašao 2011. godine i prošao još bolje na kino blagajnama s $545 milijuna diljem svijeta. Treći film je trebao biti očekivan, ali s obzirom na vrlo pretrpan raspored obojice glumaca, pogotovo Downeya s hrpom Marvel filmova koje je snimio nakon posljednjeg Holmesa. Ali čini se kako je zvijezda ponovno u duhu Sherlocka, jer je nedavno najavio ovaj novi film putem zabavnog posta na Twitteru

Iako je moja omiljena verzija Sherlocka Benedict Cumberbatch/Martin Freeman, moram priznati da mi je Downey/Law verzija vrlo zabavna i nekako opuštenija. Hoće li stati na trećem dijelu ili će snimati još vidjet ćemo, ali mislim da će sada Downey imati puno više vremena, nakon Avengers 4, ako me razumijete – wink wink

Sherlock Holmes 3 dolazi u kina na Božić 2020. godine.