Nakon što je prestigao Deadpoola kao R film sa najvećom zaradom, a onda i postao prvi R film koji je prešao crtu od milijardu dolara zarade, Todd Phillipsov i Joaquin Phoenixov Joker napravio je još jedan podvig te na svjetskom tržištu porazio Christopher Nolanov film The Dark Knight.

Christopher Nolan, jedan od najboljih filmaša današnjice prije 11 godina je snimio film The Dark Knight, drugi nastavak istoimene trilogije koji je oprašio kino blagajne kao nijedan superherojski film do tad, a kao i na kino blagajnama, jednako je izvrsno, ako ne i još bolje prošao kod kritike i publike te se i danas smatra možda i najboljim superhero filmom ikad snimljenim. Ulogu kultnog i psihotičnog negativca Jokera je u tom filmu tumačio Heath Ledger, čiji je performans i danas i dalje iznimno hvaljen te je bio i (posthumno) nagrađen Oscarom za najbolju sporednu ulogu.

Danas, jedanaest godina kasnije, izašao je prvi solo film o možda najpoznatijem stripovskom negativcu, a glavnu ulogu je tumačio Joaquin Phoenix, film je također izvrsno prihvaćen i kod kritike i kod publike, a Phoenix je također pokupio iznimnu hvalu za svoj performans te bi mogao također biti jaka konkurencija na sljedećoj dodjeli Oscara u kategoriji najbolje glavne uloge.

Joker trenutno ima zarađenih $1.018 milijardi, dok The Dark Knight je na $1.005 milijardi koje je zaradio prije 11 godina kad je izašao. Jokeru ovako nedostaje još oko 63 milijuna da stigne do, također Nolanovog filma i nastavka TDK-a – The Dark Knight Rises, koji ima zarađenih $1.081 milijardi. Dakako, ako i to uspije prestići, još uvijek puše za vrat filmu Aquaman, koji sa $1.148 milijardi već gotovo godinu dana uživa na poziciji DC filma sa najvećom zaradom.

Može li se Joker probiti na sam vrh DC-a po svjetskoj zaradi?