Constantin Film je otkupio prava na franšizu video igara Just Cause, a John Wick kreator Derek Kolstad će pisati scenarij za film.

Constantin Film se udružuje s Prime Universe Films za Just Cause adaptaciju video igre u film. Studio je izabrao John Wick kreatora Dereka Kolstada da piše scenarij za film dok su producenti Robert Kulzer i Adrian Askarieh također povezani s projektom. Martin Moszkowicz i Square Enix su također povezani kao izvršni producenti filma.

Just Cause je akcijsko/avanturistička franšiza video igara od do sada četiri dijela, a prati borbu Rica Rodrigueza protiv plaćeničke grupe naziva The Black Hand. The Just Cause video igre dolaze od Avalanche Studios i Square Enix.

Prema raznim izvještajima, Constantine Film će započeti produkciju Just Cause filma u 2020. godini. Za sada još nije poznato tko će biti redatelj, kao ni glavna uloga. Još u ožujku 2017. godine, Aquaman zvijezda Jason Momoa je bio povezan s glavnom ulogom, dok je redatelj Brad Peyton (Rampage) bio povezan s režiranjem filma. Vrlo je moguće da sada kada je projekt promijenio vlasnike oni više nisu povezani s filmom.

Derek Kolstad je pisao scenarij za sva tri John Wick filma, te je pretvorio te akcijske filmove u jednu ogromnu franšizu, čiji je četvrti nastavak već najavljen i trebao bi izaći u svibnju 2021. godine.

Koga biste voljeli vidjeti u ulozi Rica Rodrigueza?