John Strelecky, “Kafić na kraju svijeta”: “Možemo učiniti sve što želimo”

John Strelecky, “Kafić na kraju svijeta”: “Možemo učiniti sve što želimo”

“Kafić na kraju svijeta” nazivaju “Alkemičarem” 21. stoljeća , malim biserom koji će promijeniti živote milijuna ljudi. John, glavni lik u knjizi, cijeli je život posvetio tome da bude uspješan na poslu, marljivo je radio u školi, zatim na fakultetu, a onda i u marketinškoj kompaniji u kojoj se zaposlio. Njegov svijet se mijenja kad odluči promijeniti rutu putovanja, izgubi se i stane u kafiću “Zašto” u kojem ga na razmišljanje motiviraju konobarica i kuhar koji mu na meniju osim hrane ponude i tri važna životna pitanja: Zašto ste ovdje? Bojite li se smrti? Jeste li ispunjeni? Mislio je da je sretan i ispunjen, no prvog dana godišnjeg odmora uviđa da ipak sve nije tako savršeno te da se dugo nije posvetio sebi i svojim željama. John dolazi do važnih zaključaka i odluči iz temelja promijeniti svoj život.

“Kafić na kraju svijeta” Johna Streleckog pisan je jednostavnim jezikom te se svatko od nas može se prepoznati u ovoj priči, zapitati se neko pitanje koje dugo izbjegava ili dobiti motivaciju za pronalazak odgovora. Ova nas knjiga motivira da se maknemo s mrtve točke i promijenimo ono što nas unesrećuje, razmislimo o svome životu i zapitamo se što zapravo želimo i kako ćemo do toga doći. Samo jedna noć i nekoliko razgovora pomogli su Johnu da postepeno promijeni svoj život, postane osoba koja je oduvijek htio biti i što je najvažnije – da konačno bude sretan.

Autor u knjizi među ostalim poručuje: “Ne možeš se bojati da nećeš imati priliku učiniti nešto ako si to već učinio ili to radiš svakoga dana.” John Strelecky dao je otkaz i otišao na putovanje oko svijeta, što je iz temelja promijenilo njegov život. Zatim je odlučio pomoći i drugim ljudima. Iz vlastitog iskustva napisao je “Kafić na kraju svijeta” i poslao ga u svijet. Ova hit knjiga o potrazi za smislom života prevedena je na 35 jezika i bila je bestseler više od 156 tjedana na tri različita kontinenta. Usudite se promijeniti sve što Vas unesrećuje!

Similar Posts