Film Joker izašao je prije skoro godinu dana, i mahom je bio jedan od najhvaljenijih filmova prošle godine. A čak i oni kojima se nije svidio, nisu mogli poreći da je Joaquin Phoenix maestralno dobro odigrao glavnu ulogu za koju je sasvim zasluženo nagrađen Oscarom. A kada se uzme u obzir da je film zaradio preko milijardu dolara u odnosu na “tanki” budžet od 60 milijuna dolara, film se i financijski pokazao isplativijim i od Avengers Endgamea koji trenutno drži prvo mjesto kao film s najvećom zaradom svih vremena.

Uz takav kritički i komercijalni uspjeh, bilo je samo pitanje vremena kada bi mogle početi govoriti glasine o nastavku. Iako je glasina već itekako bilo, sve je to djelovalo ili nepouzdano ili na staklenim nogama. Naravno, jasno je da je glavni glumac Phoenix taj kojeg se tu zapravo najviše pita, a sada je procurila glasina da je WB spreman Phoenixu ponuditi čak 50 milijuna dolara, što je skoro pa cijeli budžet prvog filma, ukoliko pristane na ugovor kojim bi se Joker pretvorio u trilogiju, odnosno ukoliko pristane na još dva filma.

Svakao je jasno da bi u tom slučaju i cjelokupni budžet za te eventualne nastavke bio znatno izdašniji, ali s obzirom na utjecaj kojeg je Joker ostavio u svijetu moderne kinematografije, WB je očito pun samopouzdanja da će mu se ovakva velika ulaganja višestruko isplatiti. Službenih potvrda još uvijek nema, a i Phoenix također glede svega još uvijek šuti.

Želite li vidjeti nastavak Jokera, ili mislite da bi pravljenje nastavaka bilo samo bespotrebno komercijaliziranje?