CBS je potvrdio ono o čemu smo već pisali, a to je da će se Patrick Stewart vratiti u ulozi svog života, kapetana Jean-Luc Picarda. Uz to, donosimo vam 3 ideje o čemu bi nova Star Trek serija mogla biti!

CBS je ponovno zaposlio Patrick Stewarta za novu ‘Star Trek’ seriju, što je i potvrdio producent serije Alex Kurtzman. Također izjavio je da serije neće biti “Next Generation” reboot, pa nas tako sve zanima što nas sljedeće čeka u avanturama legendarnog kapetana Jean-Luc Picarda. Ono što su iz CBS otkrili je da će se serija fokusirati na ‘novo poglavlje’ Jean-Luc Picardovog života. To bi naravno moglo značiti jako puno toga, ali treba uzeti u obzir da oni nisu spominjali nikakve druge povratničke likove, kao ni u kojem okruženju će se serija odvijati.

Patrick Stewart želi glumiti Jean-Luc Picard u Quentin Tarantino Star Trek filmu! - Svijet filma

Prema onome što je rečeno – i još važnije onome što znamo o Picardu kao liku ‘Star Trek’ svemira – evo nekoliko očiglednih ideja o tome u kojem smjeru bi serija mogla ići.

Picard – Kapetan

Gotovo bez razmišljanja možemo pretpostaviti prvu moguću priču, a to je ona da se Picard vrati kao kapetan nekog svemirskog broda u nadolazećoj ‘Star Trek’ seriji. Iako su iz CBS rekli da neće biti reboot, to ne mora značiti da Kapetan ne želi voditi neki novi brod i neku novu ekipu u nove nezaboravne avanture.

Kada kažemo nova ekipa, mislim da to ne bi bio reboot, dok bi se mnogi likovi iz ‘Next Generation’ mogli pojavljivati u cameo ulogama, s obzirom na to da bi mogli napraviti kako su njihovi likovi otišli na neke nove pozicije (baš kao što mnogi glumci iz ‘Next Generation’ u stvarnom svijetu žive potpuno druge živote).

Međutim, u najavi nikada nisu spomenuli njegov čin, već samo ime, pa time prelazimo na drugu moguću ideju, a to je…

Picard – Diplomat

Koncept starenja i umirovljenja je uvijek bio fascinantan kod ‘Treka’, pogotovo u filmovima – za primjer ‘The Wrath of Khan’ je bio o tome kako se Kirk pomiruje sa svojim nedavnim unaprjeđenjem u Admirala, te zatim pozdravljanjem od svojih svemirskih avantura. Kirk se poslije toga ipak vratio Kapetanskoj ulozi, ali što ako bi Picard krenuo sličnom rutom?

Zamislite nešto poput serije ‘Zapadno Krilo’ samo u svemiru; karijera Picarda bi mogla biti gotovo identična onoj od Spocka, koji se prebacio od aktivne službe u Svemirskoj Floti u ulogu ambasadora i diplomate. Era ‘Treka’ koju bi mogli gledati u ovoj seriji bi mogla biti relativno miroljubiva, ali sigurno ne nedostaje intergalaktičkih političkih nedaća, koje bi odlično legle iskusnom zapovjedniku poput Picarda.

Picard – učitelj na Akademiji

Dosta se već pričalo da bi serija se mogla odvijati na Starfleet Akademiji, gdje bi on bio neka vrsta učitelja za nove generacije kadeta. Ovo bi mogao biti spoj mladosti i iskustva, gdje bi mogli dobiti čak i neki oblik teen SF serije u nekim trenucima, dok bi u drugim mogla biti klasična Star Trek serije, s uputstvima, vođenjem i sličnog, mladih kadeta u teškim situacijama.

Uz to, to bi mogla biti serija koja bi bila stacionirana na Planetu (Zemlja ili nekom drugom) u budućnosti, s raznom novom tehnologijom.

Što je još ‘važnije’, u takvom obliku serije mogli bi vidjeti Picarda kako obavlja posao koji je cijeli svoj život htio – ne učitelja na Akademiji – već vinara na svojoj plantaži! Chateau Picard vina su se nekoliko puta i pojavila u seriji, a kasnije u filmu ‘Star Trek: Generations’ Picard je primio žalosnu vijest da je požar u vinariji ubio cijelu njegovu obitelj i da je on posljednji živući Picard. Vrlo je moguće da će pred svoju mirovinu htjeti ispuniti svoj životni san.