Jedan od glavnih ‘krivaca’ za renesansu horor filmova u kojoj trenutno možemo uživati je Jason Blum, vlasnik produkcijske kuće Blumhouse Productions, koji je sada izjavio da bi volio vratiti filmske horor franšize ‘Scream’ i ‘I Know What You Did Last Summer’.

Jason Blumova produkcijska kuća je izdala neke od najuspješnijih i najboljih horor filmova posljednjih godina. Ove jeseni, Blumhouse ulazi u oživljavanje franšize s Halloween, ali ta kultna filmska serija nije jedina koja je spremna za oživljavanje. Jason Blum bi također volio doći u posjed prava za dvije kultne horor franšize iz 90′, ‘Scream’ i ‘I Know What You Did Last Summer’.

Evo što je rekao:

“Volio bi odraditi obje franšize, ali problem je s pravima kod svih tih filmova. Vrlo je zamršeno i vrlo komplicirano. Jedno je reći da ih želiš napraviti, a sasvim drugo i zaista ih napraviti.”

Za one koji su se nadali da će Blumhouse oživjeti Scream ili I Know What You Did Last Summer, ovo će doći kao veliko razočaranje. S druge strane, očigledno ne fali volje i želje za napraviti ih, već prava na filmove. Kao što je to često, poslovne stvari stoje na putu onome što bi željeli vidjeti. Kao što je Jason Blum rekao za Forbes, Blumhouse nema prava na pravljenje, čak i ako bi htio. Tako da nažalost ako prava ne riješe, teško da će doći do ikakvog snimanja tih filmova.

Ako ništa drugo, Jason Blum je željan napraviti reboot tih filmova, a možda će i dobiti priliku za to. U ovom dobu reboot filmova, gdje su nostalgija i prepoznavanje marke visoke vrijednosti i gdje se konstantno veliki novci okreću, uz to i horor filmovi dobro prolaze, zvuči kao savršeno vrijeme za ponovno pokrenuti ove dvije odlične slasher franšize 90′. Ne samo to, nego je prije par godina, Sony htio napraviti reboot/nastavak ili tko zna što filma I Know What You Did Last Summer, koje je trebao producirati i scenarij napisati Oculus i Gerald’s Game scenarist/redatelj Mike Flanagan. Do toga očigledno nije došlo.

Iako prava na filmove stoje na putu oživljavanja ovih franšiza, Bloomhouse je pravo mjesto za njih. Halloween još nije vani, ali rane recenzije s Toronto International Filmskog Festivala su velikom većinom pozitivne, te ukazuju na to da je David Gordon Greenov film najbolji u seriji još od originala iz 1978. godine. Ako film doživi i komercijalni uspjeh, što ne sumnjam, možemo se nadati da će Bloomhouse željeti ponoviti isto s Scream i I Know What You Did Last Summer.

Ostaje nam nadati se, a do tada se možemo radovati Halloween filmu, koji dolazi u kina 19. listopada.