Naposljetku, konačno se događa i mnogo više raspravlja o Mortal Kombat filmu, s Jamesom Wanom (The Conjuring, Aquaman) koji će producirati film. Mi slušamo najave o ovom projektu posljednjih nekoliko godina, sa samo povremenim ažuriranjem svakih nekoliko mjeseci. Dok se stvarni napredak kretao vrlo sporo. Međutim, stvari su se konačno učvrstile i Wan će se udružiti s New Line Cinema kako bi donio modernu verziju omiljene franšize brutalnih video igara na velike ekrane.

Prema novom izvještaju, Mortal Kombat će se snimati u Južnoj Australiji, s pred-produkcijom koja započinje kasnije ovog mjeseca. Očekuje se da će produkcija koristiti Australsku ekipu, te da će čak obavljati post-produkciju i vizualne efekte tamo. Kao što je ranije objavljeno, komercijalni direktor Simon McQuoid je na čelu projekta, koji će mu služiti kao redateljski debi. James Wan je ovo rekao u izjavi.

“Ja sam vrlo sretan i uzbuđen što donosimo još jedan šou natrag u Australiju s ‘Mortal Kombatom’, pogotovo nakon što sam imao tako veliko iskustvo snimanja Aquamana.”

'Mortal Kombat' film otkrio likove!
  • Facebook
  • Twitter
  • Gmail

Trenutno, detalji radnje nisu otkriveni, tako da nemamo puno što o tome govoriti. Ali s obzirom na to da će pred-produkcija uskoro započeti, mi ćemo vrlo vjerojatno uskoro početi dobivati vijesti o izboru glumaca. Neke glasine kruže oko toga, s jednim izvješćem koje sugerira da bi Joel Edgerton mogao dobiti ulogu Kana. Osim toga, nije poznato koji će se likovi iz duge povijesti videoigre prikazati na zaslonu. Mnogo toga će ovisiti o Greg Russo, koji je napisao trenutni nacrt scenarija. Russo je također odgovoran za ponovno pokretanje Resident Evil filma (u izradi).

James Wan ima odličan odnos s New Lineom i njegovom matičnom tvrtkom Warner Bros. On je odgovoran za The Conjuring svemir filmova, koji su stalno bili veliki dobitnici na kino blagajnama. Wan je također uspio promijeniti stvari u DC Films s Aquamanom, koji je zaradio $1.14 milijardi i postao DC film s najvećom zaradom u povijesti. Studio se sigurno nada da će nešto od te magije prijeći i na ovaj pokušaj pretvorbe visoko budžetne video igre u novu filmsku adaptaciju. Warner Bros. je nedavno izbacio Detective Pikachu u kina i, što se tiče filmova pravljenih prema video igrama, kritički je dosta dobro prihvaćen i obavlja solidan posao na kino blagajnama.

Mortal Kombat (1995)
  • Facebook
  • Twitter
  • Gmail

S druge strane, Mortal Kombat će biti nešto potpuno drugačije. Ovo je izrazito nasilna franšiza video igara i filmovi će gotovo sigurno biti R-Rated. Ova igra je već prije adaptirana na velike ekrane, s prvim filmom koji je izašao 1995. godine. Njegov nastavak, Mortal Kombat: Annihilation, je izašao 1997. Ni jedan film nije baš oduševio kritičare, ali oni su među prvim valom Hollywoodskih adaptacija video igara. Novi Mortal Kombat film još nema datum izlaska, ali čim budemo saznali nešto više o njemu ćemo vas obavijestiti.

Pogledajte kako je to legendarno izgledalo 1995. godine