Redatelj James Wan želi napraviti Batman horor film i misli da je to jedna od najboljih ideja koje je ikada imao. Slažete li se? 
Moglo bi se reći da svijet Batmana ide poprilično prema horor žanru ili barem trileru, kao što će to redatelj/scenarist Todd Phillips pokušati prikazati u svom Joker origin filmu u kojem će glavnu ulogu imati Joaquin Phoenix.

Ali što ako Batman film bude čisti horor?

Takav slučaj još u filmskom svijetu nismo imali, no čini se kako redatelj Wan misli da bi to bila odlična ideja i vrlo rado bi se upustio napraviti je.

James Wan:

“U prošlosti, kao većina ljudi, jako sam želio napraviti Batman film, ali horor verziju. To je moja potencijalna fantazija, ali mislim da su njega već dosta pravili. Ali, meni se jako sviđa ideja o pravljenju strašnog Batmana. Mislim da bi to bilo odlično.”

Sada kada je Wan završio rad na Aquamanu, bilo bi vrlo lijepo kada bi ga DC zaposlio da radi na horor verziji Batmana. Čak im ovo nije ni loša prilika za napraviti upravo nešto tako, s obzirom na Phoenixovog Jokera. Taj će se film nalaziti van kontinuiteta DCEU, te bi se vrlo lako mogao povezati s ovom, kako se čini, mračnijom i R-rated verzijom (samo za iznad 17 godina) Jokera, iako još nije potvrđeno da će i biti R-rated.

Joker, scenarista Phillips i Scott Silver, vuče inspiraciju iz Alan Moore stripa The Killing Joke.

“U Alan Mooreovoj verziji Joker origin priče, zlikovac je neimenovani propali komedijaš koji teško spaja kraj s krajem uz svoju trudnu ženu. Kada je njegova žena ubijena u neobičnoj nesreći i krađa u kojoj je prisiljen sudjelovati mu zauvijek unakazi lice, komičar puca, te postaje zloglasni Joker.”

Joaquin Phoenixu će se u filmu pridružiti Batlera Wayne obitelji, Alfred Pennyworth, kojeg će glumiti Douglas Hodge, koji uvijek drži oko na mladom članu obitelji, ‘Master Bruceu’, kojeg će glumiti mladi Dante Pereira-Olson. Brett Cullen je već od prije izabran za ulogu Bruceovog oca, Thomas Waynea, nakon što se Alec Baldwin povukao iz te uloge. Ostatak glumačke postave uključuje Robert De Niro, Zazie Beetz, Bill Camp, Marc Maron, Frances Conroy, Glenn Fleshler, Josh Paisand i Shea Whigham.
Joker film dolazi u kina 04. listopada 2019. godine.