Filmaš i horor veteran James Wan će udružiti snage sa Sergiom Bonellijem kako bi stvorili seriju temeljenu na kultnom stripu Dylan Dog.

Dylan Dog strip će se ekranizirati kao 10-epizodna igrana serija koja će pratiti svim strip-frikovima poznatog Britanskog istražitelja paranormalnih pojava, sa svojim pomagačem Grouchom, Dylan Dog rješava slučajeve koji često uključuju duhove, vampire, vukodlake, zombije i ostala slična čudovišta i karakondžule.

Dylan Dog strip postoji već 33 godine, a u SAD-u ga izdaje stripovska kuća Dark Horse Comics koja je izdala više od 500 brojeva ovog kultnog stripa koji se prodao u više od 50 milijuna primjeraka na svjetskom tržištu.

Bonelli se odlučio upustiti u ovaj projekt još prije godinu dana te je sa svojom producentskom kućom kupio natrag prava za ekranizaciju stripa nakon što je 2011. izašao film Dylan Dog: Dead of Night koji je vrlo neslavno prošao na kino blagajnama.

Razvoju ovog projekta se sada priključio i James Wan, filmaš poznat kao otac horor franšiza Saw i The Conjuring, a režirao je i ne-horor blockbustere Furious 7 i Aquaman od kojih su oba oprašila kino-blagajne sa preko milijardu zarađenih dolara (svaki).
James Wan trenutno producira The Conjuring 3 kojeg će režirati Michael Chaves, a film u kinima očekujemo u rujnu iduće godine. Producentska kuća Bonelli Entertainment trenutno radi na produkciji filma Dampyr koji će svjetlo dana ugledati također tijekom iduće godine.

Još uvijek nisu poznate konkretne informacije glede ovog Dylan Dog projetka, ali svim novim informacijama ćemo vas pravovremeno izvještavati kako budu isplivavale.