Ekskluzivno stižu odlične vijesti, James Gunn je vraćen kao redatelj Guardians Of The Galaxy Vol. 3! Mjesecima nakon što je izbačen iz Marvel Filmskog Svemira zbog uvrjedljivih šala koje je objavio putem Twittera u prošlosti, James Gunn je vraćen natrag kao redatelj Guardians of the Galaxy Vol. 3. Prema Deadline-u, redatelj je ponovno na čelu nakon nekoliko sastanaka s predsjednikom Disneyja Alanom Hornom, koristeći scenarij koji je predao prije njegovog otpuštanja.

Krajem prošlog srpnja Disney je bez razmišljanja prekinuo sve poslovne veze sa Gunnom nakon što su isplivali skoro deset godina stari tweetovi gnjusnog sadržaja, iako se Gunn još 2012. za sporne izjave na twitteru ispričao. Iako je publika ostala podijeljena oko ove Disneyeve odluke, u narednom tjednu su pokrenute nebrojne fanovske peticije za ponovno zapošljavanje redatelja, a i cijela glumačka postava filma, Chris Pratt, Zoe Saldana, Vin Diesel, Bradley Cooper, Dave Bautista, Pom Klementieff, Karen Gillian te redateljev brat Sean Gunn su otvoreno stali u obranu redatelja te pokrenuli internet kampanju za njegov povratak u redateljsku stolicu. Posebno Dave Bautista koji glumi Draxa, koji se bio toliko zauzeo za Gunna da su se fanovi na društvenim mrežama prepali i njegovog otkaza. Američki komičar Bobcat Goldthwait je također protestirao zbog  Gunnovog otkaza te je tražio od Disneya da prestanu koristiti njegov glas koji se čuje prilikom tematske vožnje u Disney zabavnom parku. Ipak, Disney se na sve to nije osvrtao, sve do sada.

I dok je Gunn najavljen kao redatelj The Suicide Squad, nastavak-reboot DC anti-herojskog filma – zvučio kao da će i dalje raditi prvo na tom filmu, prije nego se vrati u Marvel napraviti Guardians Vol. 3. Sljedeći Guardians film će ući u Fazu 4 Marvel Filmskog Svemira i vrlo moguće da će biti smješten prije događanja u Infinity War i Endgame filmovima, baš kao što je to bio slučaj s Guardians Vol. 2 koji je bio smješten odmah nakon originalnog filma.

Sam Gunn se na Instagramu i osobno zahvalio na podršci i Disneyu na novoj šansi:

“Strašno sam zahvalan svakoj osobi koja me podržavala zadnjih nekoliko mjeseci. Ja uvijek učim i nastaviti ću raditi na tome da budem najbolje ljudsko biće, koliko god mogu. Duboko cijenim Disneyevu odluku i uzbuđen sam što ću raditi filmove i istraživati veze ljubavi između koje vežu sve nas. Ja sam bio, i još uvijek sam vrlo ponizan zbog vaše ljubavi i podrške. Iz dubine mog srca, hvala vam. Volim vas sve.”

❤️

Objavu dijeli James Gunn (@jamesgunn)

Pratite nas i dalje, jer čim saznamo nešto novo objavljujemo.