Nakon što se ustoličio kao redatelj koji trenutno radi i za Marvel i za DC, James Gunn bi se mogao nakon svojih najnovijih projekata primiti režije novog Justice League filma.

Gunn za Marvel radi još od 2012., za njih je režirao dva Guardians of the Galaxy filma, bio je i producent zadnja dva Avengers filma, a trenutno radi na trećem Guardians of the Galaxy kojem bi produkcija mogla krenuti iduće godine. Prošle godine je dobio i posao u DC-u kao redatelj novog Suicide Squad filma, s obzirom da se prvi nije kritički baš slavno proveo.

No, kako javlja We Got This Covered, WB bi nakon Suicide Squada Gunnu na popravni ispit mogao poslati i Justice League koji je prije nešto manje od dvije godine, za jedan tako isčekivani film, doživio i kritičku i komercijalnu katastrofu. Za taj promašaj se najviše okrivljavao Warner Bros. jer je vršio preveliki pritisak na to kako film treba izgledati, a isto tako je dio krivice primio i Joss Whedon koji je nakon odlaska originalnog redatelja Zack Snydera režirao dosnimavanje filma što je filmu donijelo određeni light motiv koji ni kritičarima ni publici uopće nije sjeo.

Prema najavama, Warner Bros. i više nego ozbiljno razmišlja o rebootu filma koji su fanovi toliko isčekivali, a na kraju im je ostao samo gorak okus u ustima. Naravno, s obzirom da je DCEU trenutno u djelomičnom rasulu jer je većina glavnih glumaca iz prvog JL filma odlučila odustati od uloga. S obzirom da su Gal Gadot kao Wonder Woman i Jason Momoa kao Aquaman prošli prve DCEU ispite, njihov povratak se vjerojatno očekuje, ali pitanje je što sa već viđenim likovima čiji su dosadašnji glumci već otišli. Naravno, gotovo je nemoguće da će Batmana u tom filmu glumiti novoizabrani Robert Pattinson jer je najavljeno da njegov Batman neće biti prequel DCEU-a. Zapravo, neće uopće biti dio DCEU-a.

Osim toga, određeni izvori tvrde da je WB spreman ubaciti i Green Lanterna, a spominju se čak i Green Arrow, Black Canary i Batgirl. Naravno, tu je još uvijek i Superman, ali još uvijek ne znamo kakve su mušice Henry Cavillu u glavi oko eventualnog vraćanja toj ulozi. Kao negativac se u prvom redu spominje Darkseid. Biti će sigurno zanimljivo vidjeti kako će Gunn to izvesti jer se i za Suicide Squad očekuje povratak nekih likova iz originalnog filma, ali neki bi likovi isto tako mogli dobiti i nove glumce.

Gunnov The Suicide Squad u kinima očekujemo tek u kolovozu 2021., a WB je navodno vrlo zadovoljan sa prvom verzijom scenarija kojeg je Gunn već predao. Ukoliko Gunn uspije postići uspjeh u DC kao onaj kakvog je već postigao u Marvelu, JL pod njegovom redateljskom palicom mogao bi se pokazati kao pun pogodak. Ne znamo kakva je Gunnova vizija glede svega ovoga, ali sigurno je da zasad ima naše puno povjerenje.