Nakon Avengers: Infinity War ostalo je hrpa pitanja za fanove Marvel filmskog svemira, a jedno od tih je kako će se nastaviti dalje i koji će se likovi vratiti. Sada je James Gunn pojasnio gdje se u tome nalazi Guardians Of The Galaxy Vol. 3.

Spojleri za Avengers: Infinity War

Marvel filmski svemir je u vrlo interesantnoj poziciji. Avengers: Infinity War je bio iznad očekivanja kako na kino blagajnama, tako i kritički, sa svojim šokantnim krajem koji će vjerojatno zauvijek promijeniti MCU kakvog poznajemo. Umjesto da je spriječen u svom naumu, Thanos (Josh Brolin) je uspio skupiti sve Infinity Stones i uništiti pola galaksije s puckom prstiju. Nakon toga, otvorilo se hrpa pitanja o nastavku MCU, te je vrlo nejasno hoće li se i kako vratiti pali likovi. To se definitivno odnosi na Guardians of the Galaxy franšizu, koja se vraća u svom trećem i završnom dijelu nakon Avengers 4.

James Gunn je nedavno upitan da razjasni hoće li Guardians 3 biti prequel ili će biti smješteni nakon Infinity War, na što je on odgovorio:

I samo tako, jedna od najvećih misterija koja okružuje Guardians of the Galaxy je riješena. Guardians 3 će zaista biti smješteni nakon Infinity War. To bi dali naslutiti da će se pali Guardiansi vratiti, iako je trenutno nejasno na koji način.

Guardiansi nisu imali puno sreće u Infinity War, iako su nas na početku dobro nasmijali. Thanos je žrtvovao Gamoru kako bi se domogao Soul Stone, a nakon što je pucnuo prstima Star-Lord, Mantis, Drax i Groot su se svi pretvorili u prašinu. Jedini koji je ostao živ je Rocket i ne sumnjamo kako će napraviti pakao kako bi vratio svoju obitelj.

Rocket i nadamo se ostatak Guardiansa bi se trebali vratiti u Avengers 4 koji dolazi 03. svibnja 2019. godine.