Baš kada smo pomislili da je J.K. Rowling završila s Harry Potter pričama, ona nas je ugodno iznenadila novim nevjerojatnim vijestima. Ne samo da će izdati jednu novu Harry Potter priču, nego četiri. A ono što je kod ove vijesti još bolje je to što uopće nećemo morati dugo čekati za izlazak tih novih priča jer se očekuje da dođu na Pottermore 27. lipnja ove godine.

Nove priče će biti bazirane na audioknjizi “Harry Potter – A History of Magic” i ući će dublje u svijet magije na jedan životopisniji i kreativniji način.

Ove priče će istražiti popularne lekcije iz Hogwartsa, poput Čari, Obrana od mračnih sila, Napitci, Herbologija, Proricanje, Astronomija i Briga o Čarobnim Stvorenjima. Prema Pottermore, priče će nas “još jednom vratiti natrag kroz vrijeme kako bi saznali više o tradicionalnom folkloru i magiji u srcu priča o Harryju Potteru.”

Web stranica nastavlja:

Pripremite se ući dublje u bogatu povijest magije (bilo to naša osobna povijest Bezjaka, ili čarobni svijet stvoren od J.K. Rowling) s ovom novom serijom kratkih eKnjiga, inspiriranih izložbom Britanske knjižnice i pratećim knjigama, Harry Potter: A History of Magic.

Priče se zovu: Harry Potter: A Journey Through Charms and Defence Against the Dark Arts, Harry Potter: A Journey Through Potions and Herbology, Harry Potter: A Journey Through Divination and Astronomy i Harry Potter: A Journey Through Care of Magical Creatures.

Ovo su fantastične vijesti za sve ljubitelje Harry Pottera jer je prošlo gotovo 12 godina od kada je izašla posljednja Harry Potter knjiga. Nažalost, nećemo vidjeti Harryja, Rona i Hermione u ovim novim pričama. Ove nove priče su tu da nas nauče o tradicionalnom folkloru i čaroliji koja je omogućila postojanje ovog Čarobnjačkog svijeta. To će definitivno obogatiti Harry Potter priče, ali ih nažalost nikako neće nastaviti.

Prve dvije priče izlaze 27. lipnja, dok će druge dvije uslijediti ubrzo nakon toga.