Nakon što smo prošli tjedan pisali da Colin Trevorrow više nije redatelj Star Wars: Episode IX, sada smo saznali da će novi redatelj biti J.J. Abrams.

Abrams je započeo ‘nove’ Star Wars filmove 2015 godine, kada je bio redatelj filma The Force Awakens i sada će se vratiti kao redatelj novog Star Wars filma, kojem se još ne zna službeni naziv. Osim što će biti redatelj, Abrams će biti i scenarist, zajedno s Chris Terrio, scenaristom Argo i Justice League. Što znači da je Trevorrow dosadašnji rad na filmu potpuno poništen i da će se pisati potpuno nove skripte filma.

J.J. Abrams

“Unutar The Force Awakens, J.J. je napravio točno ono što smo željeli” izjavio je predsjednica Lucasfilma, Kathleen Kennedy, “tako mi je drago što se on vraća završiti ovu trilogiju”, izjavila je.

Snimanje treba započeti sljedeće godine i nadaju se da će uspjeti završiti film kako su i očekivali, do lipnja 2019, što znači da bi se u kinima mogao naći, kao i njegovi prethodnici, oko Božića 2019.

J.J. Abrams je poznat po raznim filmovima i serijama, među kojima su Star Wars: The Force Awakens, Lost, Fringe, Super 8, Star Trek franšiza i mnogi drugi.