Već neko vrijeme postojale su ‘glasine’ (zapravo samo željno razmišljanje i nagađanja) da je J.J. Abrams (Star Wars: The Rise of Skywalker, Star Trek) sljedeći u redu za režiranje novog Superman filma za Warner Bros, ali čini se da sada napokon imamo nešto više od samo pukog nagađanja.

Tijekom pojavljivanja na Barstoolovom “My Mom’s Basement” podcastu, Varietyjev Justin Kroll imao je sljedeće za reći kada je spomenut nedavni ogromni dogovor između Abramsove kompanije Bad Robot i WarnerMedia: “Ja se nadam da će novi Warner Bros. dogovor donijeti više stvari, možda nekoga s plaštom. Vidjet ćemo. To je nagovještaj.”

Naravno, Superman nije jedini DC stripovski lik koji ima plašt, a rečeno nam je da studio pravi Supergirl film svojim prioritetom (Batgirl je druga mogućnost), ali teško se ne zapitati znači li ovaj mali nagovještaj da Abrams razgovara s Warner Brosom oko njegovog režiranja novog Superman filma.

Treba uzeti u obzir i to da je WB jako puno platio ugovor s Abramsom, pa je teško zamisliti ga u ulozi redatelja nekog ipak malo manje popularnog heroja osim Batmana ili Supermana. S obzirom na to da Batman već ima redatelja, za pretpostaviti je da je heroj s plaštom o kojem je ovdje riječ upravo Sups. S druge strane, moguće je i da žele vrhunskim redateljem upravo progurati na velike ekrane nekog od manje poznatih i popularnih heroja, pa se nadaju da veličina poput Abramsa to može kvalitetno učiniti. Sve u svemu, ja se kladim na Supermana.

Što se tiče Krolla, osobe koja je donijela ovaj izvještaj, on je definitivno osoba koja je do sada puno puta dokazala vjerodostojnost i često otkrije detalje velikih priča puno prije nego službeno budu potvrđene, pa dok je ovo i dalje samo glasina, ovo je neka za koju se zaista vrijedi nadati.

Što mislite o ovom novom potencijalnom raspletu događaja? Želite li vidjeti J.J. Abramsov film o Supermanu? Ovo mu definitivno ne bi bilo prvi puta da se susreće s izvanzemaljcima.