Izdavačka kuća Fokus s ponosom predstavlja novi krimić

Izdavačka kuća Fokus s ponosom predstavlja novi krimić

Jedan neriješen slučaj – Volker Kutscher

Krimić koji je adaptiran u kultnu seriju Babylon Berlin, jednu od najskupljih i produkcijski najzahtjevnijih njemačkih serija svih vremena.

O AUTORU:
Volker Kutscher njemački je romanopisac, najpoznatiji po berlinskoj krimi seriji Gereon Rath koja služi kao osnova za Sky triler seriju Babylon Berlin.

Knjiški serijal prodan u dva milijuna primjeraka samo u Njemačkoj.
Prava prodana u više od 20 zemalja svijeta.
Knjiga koja je provela 18 tjedana na vrhu Spiegelove ljestvice.

Izdavačka kuća Fokus s ponosom predstavlja novi krimić

O KNJIZI:
Berlin, 1929.
Inspektor Rath imao je uspješnu karijeru u Odjelu za ubojstva u Kölnu. A onda je, nakon pucnjave u kojoj je nehotice ubio čovjeka, premješten u Berlin. Iako je sad zaposlen u odjelu koji organski ne može podnijeti, u berlinskom šefu, glavnom inspektoru Wolteru, pronalazi novog, ali i jedinog prijatelja.

U Berlinu nesmetano žive i djeluju nacisti i komunisti, korumpirani policajci i okrutni ruski mafijaši. Međutim, kad se dogodi novo, misteriozno ubojstvo, Rath u tom slučaju vidi priliku da pokaže koliko je uistinu sposoban i vrati se natrag u Odjel za ubojstva. Pokušavajući razriješiti zločin, Rath upoznaje berlinsko podzemlje, ilegalne noćne klubove, kokain i bordele, ali i otkriva vezu s Rusima koji pokušavaju krijumčarenim zlatom kupiti oružje i izvesti puč. Ipak, Rusi nisu jedini koji se žele dokopati zlata. Iako mu posvećenost misiji nemalo narušava Charlotte, daktilografkinja u Odjelu za ubojstva, inspektor Rath ne odustaje od istraživanja slučaja obavijenog velom tajni. Otkriva nevjerojatne urote, no zbog svoje opsjednutosti i sam postaje osumnjičenik…

Knjiga će u knjižarama biti dostupna od sredine idućeg tjedna i to po cijeni od 129,00 kn, a na web shopu ju možete naručiti u pretprodaji po cijeni od 116,00 kn + besplatna dostava.

Prijevod: Nikola Cvetković
Broj stranica: 480
ISBN: 978-953-349-176-9
Godina izdanja: 2020
Uvez: Meki
Format: 15 x 23 cm

Similar Posts