Game Of Thrones kakav znamo je završio, ali zato što HBO ne može pustiti svoju najuspješniju seriju u zasluženu mirovinu, nekoliko spin-off serija je u aktivnom razvoju. Jedna od njih, prequel serija, je upravo započela sa snimanje, donosi Entertainment Weekly.

Kingsmanova scenaristica Jane Goldman će voditi ovu prequel Game of Thrones seriju, prema ideji koju je smislila zajedno s GOT novelistom George RR Martinom, te će se odvijati otprilike 5000 godina prije originalne serije. Što znači, kako je Martin rekao, “Nema Kraljevog Grudobrana. Nema Željeznog Prijestolja. Nema Targaryensa – Valyria se tek počela uzdizati sa svojim zmajevima i velikim carstvom koje je stvorila. Mi radimo s drugačijim i starijim svijetom i nadamo se da će to biti dio zabavne serije.” On je na svom blogu rekao da će naziv nove serije biti The Long Night, iako to još nije službeno potvrđeno, a za sada nema drugih informacija o seriji osim glumačke postave.

Naomi Watts predvodi glumačku ekipu, a njoj se pridružuju Naomi Ackie, Denise Gough, Miranda Richardson, Josh Whitehouse, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim, Ivanno Jeremiah, Alex Sharp i Toby Regbo. Kako god bude nazvana serija, pilot serije se upravo snima u Belfastu, gdje je baza Thronesa već dugi niz godina. HBO još treba odlučiti hoće li ići dalje sa serijom i pretvoriti je u punu sezonu, iako ne sumnjamo da će biti tako, a datum izlaska tek treba biti otkriven. Možemo očekivati kasnu 2020. godinu ili negdje početak 2021. Ali barem znamo da je u produkciji sa SJ Clarksonom kao redateljicom.