Hunger Games (Igre Gladi) Prequel knjiga stiže 2020; Lionsgate planira novi film

Hunger Games (Igre Gladi) Prequel knjiga stiže 2020; Lionsgate planira novi film

Hunger Games (Igre Gladi) je bila izrazito popularna serija knjiga za mlade adaptirana u jednako popularnu seriju filmova. Od kada je posljednji film došao u kina, slušamo o mogućnosti razmatranja novih filmova, a sada se čini gotovo sigurno da je sljedeći film na putu, zato što je nova knjiga upravo najavljena.

I dok ova nova knjiga Suzanne Collins još nema službeni datum izlaska, znamo da će biti objavljena u svibnju sljedeće godine, a prema New York Times, bit će prequel smješten 64 godine prije događaja u prvoj Hunger Games knjizi. To će odvesti priču u godine koje prate “Dark Days,” neuspjelu pobunu u naciji Panem, koja se spominje u izvornoj trilogiji knjiga.

Hunger Games (Igre Gladi) Prequel knjiga stiže 2020; Lionsgate planira novi film

Lionsgate, studio iza originalne Hunger Games trilogije knjiga, nije otvoreno govori o tome jesu li prava i na ovu knjigu već osigurana, ali postoji velika šansa da je to već riješeno. Ako nije, možete se kladiti da je to upravo ono o čemu trenutno razgovaraju.

Priča o Hunger Games prequel filmu se vodi još od kada je posljednji film, Mockingjay: Part 2, bio u kinima. S obzirom na to da je priča Suzanne Collins trilogije efektivno završila priču, jedini put za novi film je bio vratiti se kroz vrijeme.

Činjenica da sada prvo izlazi prava prequel knjiga se ne čini kao slučajnost. Svakako se treba zapitati je li interes filmskog studija za nastavak franšize možda inspirirao autoricu da napiše ovu novu knjigu. Lionsgate je objavio izjavu u kojoj je studio rekao da je komunicirao s Collins tijekom čitavog procesa pisanja i “radovao se” radu s njom na budućem filmu. Sve više razloga za pretpostavku da su prava već dobivena.

The Hunger Games

Dok konačni film u franšizi Hunger Games nije bio na istoj razini kao prethodni filmovi, franšiza kao cjelina još uvijek je bila velika stvar za Lionsgate.

Jedina stvar za sada poznata o ovoj prequel knjizi je da će se baviti potpuno novim, ili gotovo potpuno novim likovima. Velika većina likova iz trilogije Hunger Games tek će se roditi u knjizi koja se odvija više od 60 godina prije knjiga koje znamo. To znači nove heroje, nove zlikovce, i potpuno nove glumce kad eventualni film dođe na velike ekrane.

Nije specifično rečeno da će nova knjiga biti samostalna, iako nije za sada niti najavljena kao prva u novoj seriji. S obzirom na žanr, čini se da bi vjerojatno mogli dobiti još knjiga, a time vjerojatno i još filmova, koji bi pratili ovaj, iako ćemo za sve to još morati malo pričekati.

Napišite nam u komentarima radujete li se novoj knjizi/filmu iz svijeta Hunger Games (Igre Gladi)?

Similar Posts