Disney želi na sve načine privući pretplatnike na svoju nadolazeći streaming platformu Disney+, već prije najavivši svoje Marvel i Star Wars serije, ali sada studio donosi i nostalgiju, ponajviše s planovima za ponovno pokretanje klasika iz 1990. godine, Home Alone.

Disney CEO Bob Iger otkriva da im nedavna akvizicija Foxa omogućava pravljenje novih verzija dječjih naslova iz knjižnice tog studija za Disney+ streaming platformu, koji uključuju Home Alone, Night at the Museum, Cheaper by the Dozen i Diary of a Wimpy Kid. Za sada nije poznato hoće li ta ponovna pokretanja biti filmovi ili TV serije.

Originalni Home Alone film je dakako kultni klasik, a nakon njega su stigla još četiri filma – Home Alone 2: Lost in New York (1992), Home Alone 3 (1997), Home Alone 4: Taking Back the House (2002) i Home Alone: The Holiday Heist (2012).

Home Alone (1990) - Svijet filma

Kompanija je također najavila da će nuditi svoje tri streaming usluge u kompletu – Disney+, Hulu i ESPN+ – za $12.99, čime je trenutno definitivno daleko najjača streaming mreža i to već prije početka s radom. Netflix posljednjih godina samo tone, a nakon ovog bi mogao još više, a tu je i Amazon, koji osim streaming platforme u toj cijeni nudi i neke druge mogućnosti (uz to ulaže jako puno novaca u nove serije).

Disney+ streaming platforma bi trebala započeti s radom 12. studenog ove godine i imat će pojedinačne pretplate koje će iznositi $6.99 mjesečno ili $69.99 godišnje, te će biti ekskluzivno mjesto za sve naslove Star Warsa, Marvelovog Filmskog Svemira, Pixara, The Simpsons i drugih. Za sada nije poznato hoće li se i kada naći na Hrvatskom tržištu.