Henry Cavill možda nije prvo ime za koje biste mogli pomisliti kada birate glumca za Sherlocka Holmesa. Ali on će učiniti upravo to, postajući otprilike 753. osoba koja će prikazati legendarnog detektiva Arthura Conana Doylea za nadolazeći Sherlock Holmes film naziva Enola Holmes.

Millie Bobby Brown će glumiti u filmu, pravljenom prema skripti od Jack Thorne koji ga je adaptirao prema seriji knjiga Nancy Springer. Serija knjiga je započela 2006. godine s knjigom The Case Of The Missing Marquess, Springerine knjige pričaju priču o Sherlockovoj i Mycroft Holmesovoj puno mlađoj sestri, Enoli, koja se ispostavi da je također vrlo sposobna detektivka.

Henry Cavill je novi Sherlock Holmes!

Helena Bonham Carter također glumi u filmu, majku Enole, dok je Fleabag i Killing Eve veteran Harry Bradbeer tu kako bi režirao film.

Legendary je glavni producent filma, zajedno s Brown i njezinom sestrom Paige.

Cavilla smo posljednji puta imali prilike gledati u Mission Impossible: Fallout, a uskoro mu izlazi novi film Night Hunter (prije poznato kao Nomis). Također je nedavno završio snimanje na nadolazećoj Netflixovoj seriji The Witcher.

Za sada još nije poznat datum izlaska filma Enola Holmes, ali očekuje se negdje u 2020. godini.

Što mislite o izboru Henry Cavilla kao novog Sherlock Holmesa?