Čini se kako se HBOu jako svidjelo ono što su vidjeli u Damon Lindelof pilotu, jer su odmah nakon toga i službeno potvrdili novu Watchmen seriju! Ne mogu dočekati.

Smješteni u alternativnu prošlost gdje su ‘superheroji’ smatrani odmetnicima, Watchmen prihvaća nostalgiju originalnih stripova, dok pokušava stvoriti neke nove stvari. Kao što je Lindelof nedavno izjavio, ovaj projekt nije direktna adaptacija 12 stripova, nego originalna priča koja ih miješa.

Watchmen TV Serija - prvi potvrđeni glumci! - Svijet filma

Iako su se fanovi nadali da će serija vjerno pratiti stripove, to neće biti tako, već je Lindelof nekoliko puta najavio da će to biti priča ispričana na jedan novi, moderan način, koji će se miješati sa starim nasljeđem.

HBO predsjednik programa Casey Bloys je izjavio da je oduševljen s pilotom:

“Napravili su odličan posao. Damon je napisao fantastičnu skriptu, a Nikki Kassell je napravio odličan posao snimajući pilot.”

Watchmen su originalno objavljeni kao 12 epizodni strip, 1986. godine i postali jedni od najboljih i najhvaljenijih serija stripova ikada. Originalna priča se vrti oko misterije ubojstva, prije nego se pretvori u zavjeru koja bi mogla promijeniti planet, te na kraju postavlja pitanje gdje je tanka granica između heroja i zlikovaca.

Lindelof je scenarist i izvršni producent Watchmen serije, s Tom Spezialy koji je također izvršni producent. Nicole Kassell je režirao pilot.

Nedavno je objavljeno da je Oscarovac Jeremy Irons izabran u jednu od glavnih uloga, a pridružit će se Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelsonand Louis Gossett Jr., Adelaide Clemens, Andrew Howard, Yahya Abdul-Mateen II, Tom Mison, Frances Fisher, Jacob Ming-Trent, Sara Vickers, Dylan Schombing, Lily Rose Smith i Adelynn Spoon.

Očekuje se premijera serije negdje u 2019. godini.