HBO je napokon približno otkrio kada dolazi posljednja, osma sezona serije Game of Thrones, a mi ćemo malo nagađati kada bi to točno moglo biti.

Bližimo se službenom datumu izlaska posljednje sezone serije Game of Thrones. Znali smo da će serija doći u 2019. godini, a sada je HBO najavio da će to biti u prvoj polovici godine. To će zapravo biti povratak na početni termin prikazivanja serije, koji je išao od travnja 2011. godine, pa skroz do sezone 7 kada je produkcija odgođena kako bi serija mogla obuhvatiti ledeniju klimu za nadolazeću zimu.

Game of Thrones sezona 7 je debitirala u srpnju 2017. godine, kao neka vrsta TV verzije ljetnog blockbustera, ali ako ćemo krenuti s nagađanjem, mislim da bi posljednja sezona prije mogla izaći blizu travnja. Tragove tražimo u onome što HBO ima najavljeno za izbaciti u 2019. godini, a oni obično nemaju običaj izbacivati više serija odjednom. Tako možemo pretpostaviti da će druga sezona odlične serije Big Little Lies ostati u svom dobitnom vremenu prikazivanja, koji je bio od veljače do travnja, što bi bio odličan uvod za Game of Thrones.

Također je moguće da će te dvije serije zamijeniti datume prikazivanja, pa da će GoT doći u veljači, ali ja više mislim travanj jer bi onda serija poslužila kao uvod u neku novu seriju/sezonu, opet nagađam, recimo True Detective sezona 3 ili mini serija Chernobyl. Ono što vjerojatno nećemo vidjeti u 2019. je Westworld sezona 3, jer su producenti serije uzeli godinu dana pauze za drugu sezonu, kako bi napisali i kreirali sadržaj, a to će vjerojatno ponovno učiniti.

Što god od toga bude slučaj i kada god se bude prikazivala posljednja, osma sezona serije Game of Thrones, ovo će sigurno biti televizijski događaj kakav nije viđen barem zadnjih 10 godina. I dok su finala serija Breaking Bad i Mad Men bili veliki događaji, Game of Thrones je najpopularnija serija u HBO povijesti, a fanovi diljem svijeta umiru od želje saznati kako će završiti.

Naravno, to neće biti kraj jer čekaju nas još nadolazeće prequel serije, koji kako je sada HBO objavio započinju sa snimanjem negdje u siječnju sljedeće godine.

What is dead may never die