Fanovi Halo Xbox video igre bili su izuzetno strpljivi u čekanju dugogodišnjeg televizijskog prvijenca franšize. Halo TV serija, koju bi trebao raditi Steven Spielberg, je prvi puta najavljena davne 2013 godine. 

Vrlo malo toga je rečeno o projektu od najave. Ali ove godine na Television Critics Association zimskoj novinarskoj turneji, Showtime Predsjednik i CEO David Nevins rekao je za TV Guide, ” I dalje je u vrlo aktivnom razvoju.” Odbio je komentirati više, osim što je potvrdio da je vidio potencijalne skripte.

Showtime predsjednik programa, Gary Levine, je naglasio svoju izjavu. On je rekao da je Halo “definitivno i dalje u izradi, i dalje ide naprijed,” te da je on “ohrabren onime što je vidio do sada.” On je također dodao da je ta serija “i dalje igrana serija (nije animirana), te će definitivno zadovoljiti ljubitelje Halo video igre, a također mislim i gledatelje programa Showtime.” Nije mogao reći kada bi serija trebala doći, niti u kojem vremenskom dijelu Halo svemira je smještena.

Nema dvojbe da je franšiza stvorila svijet koji je dovoljno bogat kako bi ispunio televizijsku seriju, a mogao bi i popuniti “znanstveno-fantastični ratni podžanr” koji je gotovo posvuda u video igrama, a puno manje na malim ekranima.

S obzirom na to da je posljednja Halo video igra, Halo 5: Guardians, izašla prije više od dvije godine, dok serija dođe, kada god dođe, fanovi će sigurno biti više nego spremni dočekati je.

Kao veliki ljubitelj znanstvene-fantastike, jako se radujem tome i nadam se da će uspjeti napraviti dobru seriju. Definitivno obećava, ako znamo da je kao kreator serije vezan Steven Spielberg. E sada se samo još trebamo strpjeti da ju naprave.