Showtimeova Halo TV serija otkriva kako je spremna započeti produkciju u Budimpešti kasnije ovog mjeseca nakon godina čekanja u pred-produkciji.

Tako je sada najavljeno troje novih glumaca za Halo TV seriju, koji su Charlie Murphy, Olive Gray i Danny Sapani. Oni će se pridružiti već prije odabranim Natasha Culzac, Kate Kennedy, Shabana Azmi, Bentley Kalu, Natascha McElhone, Bokeem Woodbine i Pablo Schrieberu koji će glumiti Master Chiefa.

Od ovih troje novih koji su se pridružili, čini se da će Sapani imati najveću ulogu kao Captain Jacob Keyes, koji je opisan kao predan vojni čovjek, ratni heroj i brižan otac. U većem serijalu Halo, Keyes je bio legendarni mornarički časnik i jedan od najboljih taktičara Mornarice UNSC-a. U jednom je trenutku bio zapovjednik UNSC Pillar of Autumn koji je prevozio tajni teret.

U međuvremenu, Gray će glumit Dr. Miranda Keyes, Jacobovu kćerku, koja je ujedno i sjajni zapovjednik UNSC-a poznata po svom razumijevanju tehnologije, kulture i jezika Covenanta.

Napokon, Murphy će glumiti Makee-a, siroče kojeg je odgojio vanzemaljski savez koji dijeli njihov prezir prema čovječanstvu. Čini se da je to potpuno novi lik.

Trenutno nije poznato koliko će ova serija pratiti već etabliranog svemira i u kojoj će se vremenskoj crti odvijati.

Halo TV serija bi trebala započeti s prikazivanjem početkom 2021. godine.