Guardians of the Galaxy Vol. 3 produkcija je stavljena na čekanje. Sve se to događa zahvaljujući tome što je Disney dao otkaz redatelju i scenaristu James Gunn.

Ta Disney odluka je došla nakon što su se ponovno pojavili kontroverzni tweetovi, te je ta priča momentalno postala glavna stvar razgovora na internetu. Iako je bilo smisla i nade da bi se Gunn mogao vratiti, Disney ne mijenja svoje stajalište. Nakon susreta s Disney predsjednikom Alan Horn, Gunn neće biti ponovno postavljen za redatelja.

Nažalost ta odluka utječe direktno na Guardians Vol. 3 koji će sada prijeći u ruke nekog drugog, čak i ako budu koristili skriptu koju je Gunn napisao. Vrijeme do kada je ta odluka trebala biti donesena nije bilo poznato, ali očekivalo se da će film započeti snimanje rano početkom iduće godine s nadom da bi mogao izaći u svibnju 2020. – iako to Marvel nikada nije bio službeno potvrdio

guardians

Izostanak te najave je sada dobro došao, zato što THR donosi da je produkcija Guardians of the Galaxy Vol. 3 stavljena na čekanje. Ova odluka dolazi kada je ekipa već počela pripreme za snimanje početkom 2019. godine, ali su raspušteni i dozvoljeno im je da traže druge projekte. Nema vremenskog okvira kada bi film trebao ponovno započeti s produkcijom.

S tako velikom promjenom, možda i najbolja odluka je odgoditi Guardians 3. Da je Marvel i Disney forsirao pravljenje filma početkom godine to bi samo značilo da žele zaraditi novce pod svaku cijenu i da im je ovaj film vrlo bitan za građenje njihovog daljnjeg svemira.  Međutim, to što su maknuli nogu s gasa će dopustiti da se slegne prašina i izbjeći će se užurbana produkcija. Ovo će im dati vremena da se regrupiraju kao studio i dat će im mjesta za razmišljati o tome što će napraviti sljedeće.

Ovo bi moglo imati potencijalne velike utjecaje na daljnji tok Marvel Faze 4, jer je prije nego što je dobio otkaz Gunn izjavio da će ovaj film izgraditi temelje za narednih 10-20 godina Marvel svemira. S njegovom skriptom koja će se vjerojatno i dalje koristiti, ti će temelji vjerojatno i dalje biti ugrađeni – samo će sada doći kasnije. Ako je projekt poput The Eternals trebao biti pripremljen kroz Guardians 3, onda bi taj film također mogao biti odgođen, ovisno o tome koliko su Guardiansi trebali utjecati na njega. Taj projekt bi i dalje mogao normalno nastaviti svoj razvoj, ali Guardians spin-off filmovi poput Nova ili Adam Warlock će sigurno još duže čekati da ugledaju svijetlo dana.

Međutim, ako maknemo veliku sliku iz jednadžbe (što bi također moglo značiti da će neki drugi film izaći u svibnju 2020.), ova odgoda je vjerojatno najbolja stvar za Guardians of the Galaxy Vol. 3. Daje im više vremena da nađu novog redatelja, da se frustracije smire i omogući im veći razmak između otpuštanja Gunna i onoga što slijedi. Nažalost ovo će vjerojatno značiti da su novosti oko Guardians 3 udaljene mjesecima.