Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

Glumci koji su glumili više uloga u različitim ‘Superman’ projektima

Kada se radi o jednom od najpoznatijih, ako ne i najpoznatijem stripovskom liku u povijesti – Supermanu, sasvim je jasno da su filmski studiji i televizijske kuće kroz povijest mnogo investirale kako bi ekranizirale razne priče o posljednjem sinu Kriptona i svemu vezanog za njega uzduž i poprijeko. Ipak, ono što u većini slučajeva nismo ni primjetili je da su casting direktori koji su radili na tim projektima znali davati uloge glumcima za koje su znali da su im uloge u takvim projektima već dobro poznate. Zato smo za vas pripremili popis glumaca koji su glumili dvije ili više različitih uloga u različitim projektima koji su vezani za najpoznatijeg Kriptonca.

Iako je ovaj popis mogao biti i puno duži da smo ubacili sve moguće vrste uloge povezane sa Superman svijetom, ovdje smo u užem izboru odabrali 23 glumaca koji su u više navrata glumili su filmovima i serijama iz Superman mitologije. Što vas je na listi najviše iznenadilo?

Dean Cain

Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

 • Superman/Clark Kent u Lois & Clark, 87 epizoda (1993-1997)
 • Dr. Curtis Knox u Smallville 7×04 “Cure” (2007)
 • Jeremiah Danvers u Supergirl, 3 epizode (2015-2016)

Dean Cain napravio je ime u četiri sezone igrajući Čovjeka od čelika u Lois & Clark: The New Adventures of Superman. Njegov šarm i simpatičnost osvojili su publiku, a on je postao Superman jedne generacije. Deset godina nakon što je obnašao dužnost Čovjeka od čelika, glumac je odlučio proširiti svoj već impresivni rezime Supermana pridruživši se Smallvilleu kao dr. Curtis Knox, čovjek koji je lovio ljude ozračene kriptonitom kako bi uzeo njihove organe za svoju umrlu suprugu. Cain se zatim vratio svojim junačkim korijenima u Supergirl, gdje je igrao lik Jeremiaha Danversa, Karinog posvojitelja i bliskog Supermanovog prijatelja. Ubrzo nakon svog debija u seriji, glumac je glasovno predstavio Jonathana Kenta u animiranom filmu DC Super Hero Girls: Hero of the Year. Tko bi mogao pomisliti da će Clark Kent na kraju posuditi glas kao svoj vlastiti otac?

Amy Adams

Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

 • Jodi Melville u Smallville 1×07 “Craving” (2001)
 • Lois Lane u Man of Steel (2013), Batman V Superman (2016), Justice League (2017)

Amy Adams postala je sastavni dio DCEU zahvaljujući istaknutoj ulozi Lois Lane u Man of Steel, Batman V Superman i Justice League. Međutim, godinama prije nego što je glumica dobila posao u Daily Planetu i pomagala superjunacima tijekom njihovog svjetskog sukoba, glumila je jednokratnog negativca u Smallville. U jednoj epizodi, Adams je glumila Jodi Melville, djevojku s viškom kilograma opsjednutom mršavljenjem. U nastojanju da izgubi kilograme što je brže moguće, Melville je popila smoothie od povrća ozračenog kriptonitom. Njezin recept brzo ju je smanjio, ali i to joj je davalo nekontroliranu žudnju za ljudskim mesom. Vidjeti glumicu koja bi postala Lois Lane kako se bori protiv mladog Clarka Kenta sasvim je iskustvo, tako da svakako biste trebali provjeriti tu epizodu. Ono što se također manje zna, je da je Amy i ranije bila na audiciji za Lois Lane, za film Superman Returns sa Brandonom Routhom iz 2006., ali ta uloga je na kraju pripala Kate Bosworth.

Erica Durance

Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

 • Lois Lane u Smallville (2004-2011) i Batwoman 1×09 (2019)
 • Alura Zor-El u Supergirl (2017-2019)

Erica Durance igrala je Lois Lane u Smallville veći dio desetljeća. Njezinu verziju lika publika je nevjerojatno dobro prihvatila, a postala je i jedna od najpopularnijih zvijezda reporterke Daily Planeta. Njezin mandat kao Lane na kraju je došao svom kraju, ali Durance se ponovno pridružila obitelji Superman preko Supergirl 2017. godine, kada je glumila Alura Zor-El, biološku majku naslovnog lika. Zanimljivo, Durance nije bila prva glumica koja je glumila lik Alure u seriji. Ulogu je u početku igrala Laura Benanti. Međutim, glumica je napustila seriju 2016. godine zbog drugih radnih obveza, a Durance ju je došla zamijeniti. Njezina uloga u Supergirl znatno je manje u usporedbi s onom što je radila u Smallvilleu, ali ona je i dalje snažan dodatak seriji. Osim toga, vidjeti kako glumica nastavlja raditi na franšizi Supermana prilična je poslastica. Uz to, u prosincu 2019. smo ju gledali u Arrowverse crossoveru Crisis on Infinite Earths gdje je glumila obje uloge, kao Alura u Supergirl epizodi, i kao Lois u Batwoman epizodi gdje je cameo imao i Tom Welling, odnosno Clark Kent iz Smallville.

Christopher Reeve

Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

 • Superman/Clark Kent u Superman, Superman II, Superman III, and Superman IV (1978-1987)
 • Dr. Virgil Swann u Smallville 2×17 “Rosetta” i 3×17 “Legacy” (2003-2004)

Teško je smisliti glumca koji je Supermana utjelovio savršeno kao Christopher Reeve. Njegov angažman dao je općoj publici novu perspektivu na stripove, a to je duboko utjecalo na superherojske medije u cjelini. S obzirom na to impresivno nasljeđe, ljudi koji stoje iza Smallvillea odlučili su glumca dovesti u drugu sezonu serije. Reeve je glumio dr. Virgil Swann, sjajnog znanstvenika koji se sprijatelji sa Clarkom Kentom i podučava ga o njegovom kriptonskom podrijetlu. Unatoč činjenici da je igrao drugačijeg lika, bilo je jasne ozbiljnosti koju je Reeve prenio iz svojih Supermanovih dana, i gledajući ga kako vodi mladog Clarka Kenta kako bi mu pomogao da postane heroj kojeg svi poznajemo i volimo bilo je sasvim posebno.

Sarah Douglas

Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

 • Ursa u Superman (1978) i Superman II (1980)
 • Jindah Kol Rozz u Supergirl 3×11 “Fort Rozz” (2018)

Superman II predstavio je tri snažna kriptonska zlikovca za Čovjeka od Čelika. Jedna od tih negativaca bila je nemilosrdna Ursa, koju je glumila Sarah Douglas. Za razliku od Zoda, Ursa je bila potpuno originalan lik. Publika je glumicu voljela kao krvožednog kriptonskog ratnika, a Ursa je postala važan dio Superman mitologije. Srećom, glumica je dobila priliku da ponovo pokaže zlobnu narav u Superman: The Animated Series, gdje je Douglas glumila Malu, kriptonske diktatorice koji je pokušala uništiti Supermana i preuzeti Zemlju. Uloga je trajala samo jednu epizodu, ali bio je to fin šlag na tortu Douglasovim danima kao Ursa. Godinama kasnije, dobila je ulogu u seriji Supergirl kao Jindah Kol Rozz u jednoj epizodi treće sezone serije.

Helen Slater

Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

 • Kara Zor-El/ Supergirl/Linda Lee u Supergirl (1984)
 • Lara Lor-Van u Smallville 7×06 “Lara”, 7×08 “Blue” (2007), i 10×08 “Abandoned” (2007-2010)
 • Eliza Danvers u Supergirl, 11 epizoda (2015-2019)

Helen Slater glumila je Kara Zor-El u filmu Supergirl 1984. godine, film Alexandera i Ilya Salkinda, za koji se očekivalo da će proširiti franšizu Christophera Reeveovog Supermana. Nažalost, prva samostalna avantura Kare postala je kritična i financijska katastrofa, a ona se pretvorila u jedan od najgorih filmova o stripovima ikad snimljenih. Srećom, neuspjeh tog filma nije bio kraj Slaterinog mandata u Superman mitologiji. Dvadeset godina nakon što je film izašao, glumica se pridružila Smallvilleu kao rođena majka Clarka Kenta, Lara-El. Gotovo desetljeće kasnije, Slater je glumila kao zemaljska majka Kare Zor-El, Eliza Danvers, u TV seriji Supergirl. Kao da to nije dovoljno impresivno, Slater je također posudila glas Marthi Kent u DC Super Hero Girls: Hero of the Year. Iako su uloge doduše malene, njeni stalni doprinosi svemiru DC-a sjajni su doprinos na njene dosadašnje napore kao Djevojke od čelika.

Kirk Alyn

Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

 • Superman u Superman i Atom Man vs. Superman (1948-1950)
 • Sam Lane u Superman (1978)

Brojni glumci su utjelovljavali Supermana tijekom godina, ali prva osoba koja je to učinila u akciji uživo bio je Kirk Alyn. Alyn je glumio Čovjeka od čelika u uspješnom serijalu u 15 dijelova iz 40-ih. Zbog svog ogromnog doprinosa mitologiji Supermana, Richard Donner odlučio je dati priliku Alynu da oda počast glumcu Supermana iz 1978. godine. Alyn se pojavio kao otac Lois Lane na početku filma, kada je Clark Kent testirao svoje sposobnosti trčeći pored brzog vlaka. Oprostilo bi vam se što ste propustili glumca na prvom gledanju, jer ga je teško primijetiti u originalnom rezu filma. Njegova prisutnost mnogo je vidljivija u proširenom izdanju, u kojem govori Lois Lane, još kao djevojčici, da prestane maštati i vrati se njenom čitanju.

Laura Vandervoort

Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

 • Supergirl u Smallville, 23 epizode (2007-2011)
 • Indigo u Supergirl, 3 epizode (2016)

Melissa Benoist oduševila je publiku diljem svijeta svojim portretom Supergirl, ali nije bila prva glumica koja je na televiziji oživjela Djevojku od čelika. Taj naslov pripao je Lauri Vandervoort, koja je tri sezone igrala Kara Zor-El u Smallville. Ta serija završila je 2011. godine, ali Vandervoort je dobila priliku skočiti natrag u Supermanov svemir kroz Supergirl. U seriji je igrala Indigo (ranije poznata kao Brainiac 8), bezobzirnog vanzemaljca koji se udružuje s Karainim ujakom Nonom kako bi uništio National City. Vandervoort je osvojila taj dio, i isporučila jednog od najstrašnijih protivnika Supergirl dosad. Indigo je trenutno mrtva u seriji, ali nadamo se da će se glumica liku vratiti u nekom trenutku u skoroj budućnosti.

Phyllis Coates

Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

 • Lois Lane u Adventures of Superman, 24 episodes (1952)
 • Ellen Lane u Lois & Clark 1×22 “The House of Luthor” (1994)

Phyllis Coates igrala je Lois Lane u televizijskim serijama Adventures of Superman iz 1950-ih. Glumica je dokazala da se odlično nosi s likom i odmah je postala jedno od najpopularnijih ostvarenja u seriji. Nažalost, njezin sjajni portret Lois Lane nije dugo trajao. Adventures of Superman otišle su na odmor nakon prve sezone. U vrijeme kad su producenti uspjeli vratiti seriju, Coates je već bila vezana za drugi projekt i bila je potrebna zamjena. Godinama nakon odlaska iz serije, Coates je gostovala u Lois & Clark: The New Adventures of Superman, kao majka Lois Lane, Ella Lane. Bila je to mala uloga, ali svejedno lijep dodir fanovima serije koji su držali Coatesovu zvijezdu Daily Planeta blizu svojih srca.

Terence Stamp

Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

 • General Zod u Superman: The Movie i Superman II (1978-1980)
 • Jor-El A.I. u Smallville, 23 epizode (2003-2011)

Superman II postavio je Čovjeka od čelika protiv moćnog generala Zoda, kojeg je igrao Terence Stamp. Glumac je u potpunosti prihvatio Zodovu prezirnu prirodu i nastavio postati jedan od najcjenjenijih negativaca u žanru stripovskog filma. General je na kraju poražen od Supermana, ali to nije spriječilo Stampa da se vrati u svijet Clarka Kenta. Dva desetljeća nakon što je Superman II došao u kina, Stamp je bio glas Jor-Ela u Smallville. Iako je bila samo glasovna uloga, Stampov Jor-El se osjećao kao stvarna osoba, publika koju je mogao lako kupiti kao ozbiljan znanstvenik koji vodi računa o najboljim interesima svog sina. Njegov se lik pokazao poprilično popularnim, jer je osam godina nastavio biti glas Jor-Ela. To je prilično postignuće za nekoga tko je igrao okrutnog tipa koji je htio uništiti Posljednjeg sina Kriptona dva desetljeća ranije.

Margot Kidder

Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

 • Lois Lane u Superman, Superman II, Superman III, i Superman IV (1978-1987)
 • Bridgette Crosby u Smallville 4×01 “Crusade” i 4×06 “Transference” (2004)

Margot Kidder oživjela je Lois Lane u filmu Superman 1978. godine. Glumica je predstavila jedinstvenu verziju najpoznatije novinarke, a do danas se njezin nastup smatra jednim od najupečatljivijih koji smo ikad vidjeli. Uz taj uspjeh, bilo je sasvim prirodno da će Kidder dobiti priliku da se kasnije vrati u nekom obliku unutar Superman mitologije. To se zapravo dogodilo 2004. godine, kada se Kidder pridružila Smallvilleu u ulozi Bridgette Crosby, povjerljivog suradnika dr. Virgila Swanna kojeg je igrao Christopher Reeve. Nažalost, Kidderova uloga u seriji nije dugo trajala. Nakon Reeveove smrti, od glumice se očekivalo da će igrati negativca u četvrtoj sezoni, ali Kidder je smatrala da je to samo komercijaliziranje zbog Reeveove smrti pa je odustala.

Annette O’Toole

Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

 • Lana Lang u Superman III (1983)
 • Martha Kent u Smallville, 135 epizode (2001-2011)

Annette O’Toole poznata je u široj zajednici obožavatelja stripa zahvaljujući ulozi Marthe Kent u Smallville, ali nisu mnogi obožavatelji svjesni činjenice da je ona imala glavnu ulogu u franšizi Supermana puno prije nego što se pridružila seriji. Tijekom procesa razvoja Supermana III, Alexander i Ilya Salkind odlučili su istražiti novi ljubavni interes za Supermana. Odlučili su se za Lani Lang, koji je glumila Annette O’Toole. Superman III na kraju nije uspio ispuniti očekivanja, ali O’Toole je postala jedno od najboljih zahvaljujući svojoj simpatičnosti i urođenoj kemiji s Christopherom Reeveom. Uz to, film je također pomogao O’Toole da zasnuje svoju sada poznatu ulogu u Smallville. Prema glumici, ljudi koji stoje iza serije postali su uzbuđeni nakon što su saznali da je glumila Lanu, te su je odlučili predstaviti kao Marthu Kent upravo zbog toga.

Noel Neill

Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

 • Lois Lane u Superman and Atom Man vs. Superman (1948-1950)
 • Lois Lane u Adventures of Superman, 78 epizoda (1953-1958)
 • Ella Lane u Superman (1978)
 • Ella Lane u Superman 50th Anniversary (1988)
 • Alexis u Superboy 4×06 “Paranoia” (1991)
 • Gertrude Vanderworth u Superman Returns (2006)

Noel Neill ima fascinantnu povijest sa franšizom Supermana. Glumica je postala prva inkarnacija Lois Lane u seriji iz 40-ih, nasuprot Kirk Alynovom Supermanu. Godinama nakon završetka serije, Neill je dovedena zamijeniti Phyllis Coates u TV seriji Adventures of Superman, u kojoj je naslovni Kriptonac bio Georgea Reeves. Neill je lik portretirala pet sezona prije nego što se serija završila nakon Reevesove smrti. Unatoč naglom otkazivanju serije, Neill je ostala voljeni komad Supermanove mitologije, a nastavila je blistati i u drugim projektima vezanim za Supermana. Glumica – zajedno s bivšom zvijezdom Kirkom Alynom – pojavila se u filmu Superman Richarda Donnera kao Ella Lane, majka Lois Lane. Nakon toga uslijedio je mali cameo u epizodi TV serije Superboy. Neko vrijeme nakon toga pojavila se u Superman Returns 2006. godine kao Gertrude Vanderworth, supruga Lex Luthora.

Brandon Routh

Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

 • Superman u Superman Returns (2006)
 • Kingdom Come Superman u Batwoman 1×09 i The Flash 6×09 (2019)

Gotovo 20 godina nakon što je Christopher Reeve završio svoju Superman eru, čelnici iz Warner Bros. su nakon njegove smrti odlučili nastaviti njegov Superman serijal, a kao novi Čovjek od Čelika je imenovan Brandon Routh. Nažalost, film nije ispunio očekivanja WBa te je nastavak koji je bio najavljen i prije izlaska ovog filma otkazan. Brandon je sedam godina kasnije dobio ulogu DC heroja Ray Palmera/Atoma u trećoj sezoni serije Arrow, a uloga mu je dodatno povećana kada je postao jedan od osnivača Legends tima u samostalnoj seriji Legends of Tomorrow. Krajem 2019. godine se našao u dvostrukoj ulozi u crossoveru Crisis on Infinite Earths u kojem je, uz lik Ray Palmera, ponovno zaogrnuo crveni plašt kao Kingdom Come Superman, koji je bio alternativna verzija Supermana koji je imao puno referenci na Reeveovog Supermana i njegovog Supermana iz Superman Returns.

Jack Larson

Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

 • Jimmy Olsen u Adventures of Superman, 101 epizoda (1952-1958)
 • Lou Lamont u Superboy 4×06 “Paranoia” (1991)
 • Jimmy Olsen u Lois & Clark 4×05 “Brutal Youth” (1996)
 • Bo the Bartender u Superman Returns (2006)

Tijekom godina, Jimmy Olsen postao je jedan od najpoznatijih likova u Supermanovoj mitologiji, a njegova se popularnost u velikoj mjeri može pripisati Jacku Larsonu. Glumac je šest godina glumio uglednog fotografa u TV seriji Adventures of Superman, a postao je miljenik obožavatelja zahvaljujući svojoj uzbudljivoj osobnosti i nezaboravnim smicalicama. Nakon svog zvjezdanog trčanja u seriji, Larson se u tri navrata vratio u franšizi Supermana. Prvi put bio je bilo 1991. godine u TV seriji Superboy, u epizodi pod nazivom “Paranoia”, gdje je glumio sporednog lika Lou Lamont. Druga je tijekom sezone 4 serije Lois & Clark: The New Adventures of Superman, gdje se pojavio kao starija verzija Jimmyja Olsena. Napokon, gotovo desetljeće kasnije, Larson je napravio ulogu u Superman Returns kao Bo, barmen koji nakratko komunicira s Clarkom Kentom i (ironično) Jimmyjem Olsenom.

Alessandro Juliani

Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

 • Emil Hamilton u Smallville, 15 epizoda (2009-2011)
 • Sergeant Sekowsky u Man of Steel (2013)

Kroz svoju desetogodišnje trajanje, Smallville je predstavio različite glavne igrače iz Supermanove opsežne mitologije. Jedan od tih likova bio je i dr. Emil Hamilton, kojeg je glumio Alessandro Juliani. Lik je predstavljen u osmoj sezoni, kada ga je Oliver Queen angažirao da se diskretno brine za ozlijeđene superheroje. Dok je glumac bio kratko vrijeme u seriji, postao je stožerni i pouzdani član Supermanove ekipe. Dvije godine nakon što je završio Smallville, Alessandro se vratio u DC svemir u filmu Man of Steel iz 2013. godine, gdje je prikazao lika poznatog kao Narednik Sekowsky. Njegova uloga je bila mala, ali svejedno zabavno je vidjeti Julianija kako se vraća u Supermanov svemir, radeći uz novu verziju Emila Hamiltona (kojeg je u filmu glumio Richard Schiff).

Teri Hatcher

Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

 • Lois Lane u Lois & Clark, 87 epizoda (1993-1997)
 • Ella Lane u Smallville 10×08 “Abandoned” (2010)
 • Rhea u Supergirl sezona 2 (2017)

Godine prije nego što je pokrenula probleme kao Susan Mayer u ABC Desperate Housewives, Hatcher je igrala Lois Lane u Lois & Clark: The New Adventures of Superman. Kao što naslov emisije implicira, Hatcher je odigrala središnju ulogu u priči. Slično kao Margot Kidder, glumica je ponudila jedinstvenu ulogu na Lois Lane. Njezin je nastup bio izvrsno prihvaćen od strane publike i brzo je postao miljenik obožavatelja. Nakon što su se Lois & Clark priveli kraju, Hatcher se vratila u svemir Supermana u Smallville, gdje se pojavila kao Ella Lane, mama Lois Lane. Dio je bio kratak, ali nekoliko godina kasnije u Supergirl je dobila zavidniju ulogu. Hatcher je u toj seriji glumila kraljicu Rhea iz Daxama, glavnog negativca druge sezone. Prelazak od dobronamjerne novinarke do okrutnog intergalaktičkog osvajača popriličan je skok. Srećom, Hatcher nije imala problema u balansiranju tih dviju izvedbi.

Jon Cryer

Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

 • Lenny Luthor u Superman IV (1987)
 • Lex Luthor u Supergirl sezona 4 i 5 (2018-2019), Batwoman 1×09, The Flash 6×09 (2019), Arrow 8×08, Legends of Tomorrow 5×00 (2020)

Jon Cryer, svjetski poznat kao Alan iz sitcoma Two and a Half Men, prvi je dodir sa DC svemirom imao još u 80-ima kao Lenny Luthor, nećak Lex Luthora u Superman IV. No, taj film se pokazao kao sveopća katastrofa, a Lenny je imenovan najgorim likom ne samo u filmu, nego u cijelom tom serijalu sa Reeveovim Supermanom. Sada, više od 30 godina kasnije, Jon je odlučio dati si novi pokušaj kao DC lik, i to kao nitko drugi nego Lex Luthor, glavni negativac četvrte sezone Supergirl. Iako je poginuo na kraju sezone, vraćen je jer se pokazao kao jedan od ključnih likova u crossoveru Crisis on Infinite Earths. Za razliku od Lennya, Jon kao Lex Luthor je jako dobro prihvaćen te je imenovan jednim od najboljih negativaca u cijelom Arrowverse svemiru.

Michael Rosenbaum

Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

 • Lex Luthor u Smallville, 154 epizode (2001-2011)
 • Wally West/The Flash u Justice League Unlimited, 54 epizode (2001-2006)
 • The Flash u Justice League: Doom (2012)

Michael Rosenbaum naširoko je poznat po ulozi mladog ćelavog negativca Lex Luthora u seriji Smallville, a čak je pet godina posuđivao glas najbržem čovjeku na svijetu popularnoj animiranoj seriji Justice League, a ulogu je kasnije reprizirao i u animiranom filmu Justice League: Doom.

Ben Affleck

Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

 • George Reeves/Superman/Clark Kent u Hollywoodland (2006)
 • Bruce Wayne/Batman u Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) i Justice League (2017)

Popularni glumac Ben Affleck je 2014. dobio ulogu Batmana u DCEU, uloga od koje se mnogo očekivalo. Međutim, Affleck za ukus fanova završio prebrzo sa ulogom te iza sebe ostavio samo dva filma koja su kod publike prošla u najmanju ruku prosječno. No, ono što se manje zna je činjenica da je Affleck jednom zgodom nosio i Superman kostim, i to u filmu Hollywoodland iz 2006. Taj Affleckov Superman zapravo je bio prikaz inačice George Reevesovog Supermana.

Lynda Carter

Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

 • Moira Sullivan u Smallville 6×18 “Progeny” (2007)
 • President Olivia Marsdin u Supergirl sezona 2 i 4 (2015-2017)

Lynda Carter do danas je ostala možda najpoznatija po ulozi Wonder Woman u istoimenoj TV seriji iz 70-ih. A povratak u DC svijet imala je i preko uloge Moire Sullivan, metahuman koja je imala sposobnost kontrole uma nad ljudima koji su bili izloženi zračenju meteorita. Deset godina kasnije se pojavila u epizodnoj ulozi u drugoj sezoni serije Supergirl kao Predsjednica SAD-a koja je zapravo prikriveni vanzemaljac. Sa tog mjesta se povukla u četvrtoj sezoni serije kada je njezina tajna izašla na vidjelo, a mjesto je zauzeo korumpirani predsjednik koji je zbačen sa vlasti nakon Lex Luthorovog poraza.

Michael Cassidy

Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

 • Grant Gabriel u Smallville, 7 epizoda (2007-2008)
 • Jimmy Olsen u Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Jimmy Olsen jedan je od poznatijih sporednih likova u svim oblicima medija o Supermanu, tako se pojavio i u filmu BvS, ali ono što mnogo ljudi nije uočilo je da smo ga gledali i kao Grant Gabriela, privremenog urednika Daily Planeta i klona Juliana Luthora iz serije Smallville.

Marc McClure

Glumci koji su glumili više uloga u različitim 'Superman' projektima

 • Jimmy Olsen u Superman, Superman II, Superman III, i Superman IV, i Supergirl (1978-1987)
 • Dax-Ur u Smallville 7×10 “Persona” (2008)

Još jedan od glumaca koji je ostao zapamćen kao Jimmy Olsen je i Marc McClure koji je tu ulogu igrao čak pet filmova, četiri Superman filma sa Christopherom Reevom te filmu Supergirl, te je zapravo bio jedina poveznica između ta dva filma kojima se pokušao dobiti taj zajednički svemir koji na kraju ipak nije zaživio. Uz to, dvadeset godina kasnije se pojavio kao Dax-Ur, kriptonski znanstvenik čiji je rad doveo do stvaranja Brainaca.

Similar Posts