Stranice GameSpot je napravila video u kojoj je pojašnjena cijela povijest serije Game of Thrones!

Snimanje 8 sezone Igre Prijestolja trajati će skroz do kraja ljeta 2018 godine, što znači da je gotovo sigurno nećemo vidjeti prije početka 2019 godine, a kako bi vam skratili čekanje donosimo vam ovaj odlični video u kojem je objašnjena cijela povijest serije.

Iako smo znali da će biti duža pauza između sedme i osme sezone, prošlog ljeta je HBO predsjednik Casey Bloys izjavio “Velika je to sezona. Pokušavaju shvatiti koliko će im trebati da sve to snime.” To se tada odnosilo na kraj 2018 godine ili čak početak 2019.

U intervju za Variety o Game of Thrones kao i X-Men: Dark Phoenix, Sophie Turner je izjavila:

Da, jako sam uzbuđena: “Game of Thrones” izlazi u 2019. “Dark Phoenix” u studenom. Onda imam nekoliko nezavisnih filmova u kojima glumim. Producentica sam na mom sljedećem filmu [“Girl Who Fell From the Sky”]. Tako da sam jako uzbuđena oko budućnosti.

Tako da, ne čini se više samo kao nagađanje, s obzirom na to da Turner ima jako ispunjen raspored, a ni HBO još ni jednom nije demantirao te glasine oko 2019 godine – s druge strane nisu ih ni potvrdili. Serija još nikada do sada nije bila bez epizode više od godinu dana (7 sezona je bila odgođena dva mjeseca, ali i dalje je išla tijekom ljeta), ali sada je vrlo upitno da će se serija vratiti bilo kada u 2018 godini, tako da će vjerojatno sada biti prvi puta.

Svaka epizoda osme sezone se očekuje da će biti filmske dužine, pa je to i razlog zašto će snimanje 6 epizoda, trajati duže nego inače 10. Većina “Game of Thrones” sezona je završavala snimanje u prosincu, dajući seriji četiri do pet mjeseci kako bi stigla obaviti, dugačke, poslije produkcijske radnje. Sezona 7 je završila snimanje u veljači, pa je to razlog zašto je počela tek u srpnju. Postoji mogućnost da će sezona početi u kasnoj jeseni ili u prosincu, ako snimanje završi do svibnja ili lipnja, ali vjerojatnije je da će poslije produkcijsko vrijeme biti duže nego inače zbog White Walker fokusirane priče i epskih bitki koje se očekuju u epizodama.

Što se tiče kada u 2019, to ne možemo niti nagađati. Obično serija je izlazila u proljeće, ali zadnja sezona se prebacila u ljeto. Sve je moguće.

A kako bi barem malo skratili vrijeme čekanja, a i podsjetili vas na ono što dolazi, pogledajte ovaj odličan video koji je napravio GameSpot.