HBO je putem Twittera objavio koji će se glumci i članovi produkcijskog tima pojaviti kako bi podržali Game of Thrones u Dvorani H ovog petka. Među njima su i Maisie Williams (Arya Stark), Jacob Anderson (Grey Worm), John Bradley (Samwell Tarly), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Liam Cunningham (Davos Seaworth), Isaac Hempstead Wright (Bran Stark) i Conleth Hill (Varys). I dok će neki fanovi biti oduševljeni što će moći čuti Isaaca što ima za reći na svoju novu krunu ili Maiseina predviđanja o Aryinom misterioznom odlasku, mnogi će ipak biti razočarani. Sada je potvrđeno da se scenaristi/producenti/showrunneri David Benioff i Dan Weiss, redatelj Miguel Sapochnik, zajedno s Nathalie Emmanuel (Missandei of Naath) i Iain Glenom (Jorah Mormont) neće pojaviti na ovom nadolazećem Comic-Conu.

Game of Thrones serija je zaludila ljubitelje fantazije diljem svijeta i postala globalni fenomen, gotovo odmah nakon svoje premijere koju je imala sada već davne 2011. godine. Pravljena prema seriji knjiga “Song of Ice and Fire” od George R.R Martina, GOT je serija fantazije koja vas je uvukla bilo da uživate u tom žanru ili ne. Točnije, to je uspijevala do svoje osme i posljednje sezone. Nakon što Martin nije dovršio svoje knjige u dogovorenom roku, showrunneri su bili zaduženi završiti priču koja se pravila više od dva desetljeća. Navodno naoružani savjetima autora, Benioff i Weiss su istisnuli još nekoliko sezona iz Game of Thrones serije.

Ukupno, Game of Thrones ima velikih 9.4 na IMDbu, ali pojedinačne epizode osme sezone se kreču od 7.9 do 4.2. Očigledno je da su gledatelji bili poprilično razočarani onim što su showrunneri D&D smislili.

Međutim, unatoč velikim negodovanjima gledatelja na tu posljednju sezonu, čini se kako se Benioffov i Weissov ‘teški posao’ isplatio. Nedavno je objavljeno da je Game of Thrones, samo za posljednju sezonu, dobio čak 32 nominacije za Emmy i srušio sve dosadašnje rekorde. I ne samo to, nego nominacije uključuju i one za Benioffa, Weissea i Sapochnika.

Razlog otkazivanja ove dvojice showrunnera ostaje za sada misterija, pogotovo nakon ovako dobro prihvaćene sezone od strane glasača na Emmy nagradama. Kada bi nagađao, rekao bi da su se možda preplašili nezadovoljnih fanova koji će prisustvovati na Comic-Conu koji započinje od sutra. Iako je to samo nagađanje.