Čini se kako će jedna čitava epizoda od nadolazećih šest biti posvećena najvećoj bitci u povijesti – da, bit će čak veća od Helm’s Deep u ‘Lord of the Rings’.

NOVO: PRVI SLUŽBENI TRAILER ZA OSMU SEZONU GAME OF THRONES

Novi set izvješća iz Entertainment Weeklya otkriva da će u jednoj epizodi biti prikazana bitka za Winterfell, koja će sukobiti ljude s vojskom Night Kinga.

To će okupiti većinu glavnih Game of Thrones likova na jednom mjestu od prve epizode serije i “očekuje se najduža uzastopna bitka ikad posvećena filmu”.

Tekst je zanimljiv. EW kaže da će epizoda “biti” najduža bitka, a ne “uključiti”, što podrazumijeva da će bitka zauzeti cjelokupno vrijeme. Uz neke epizode ove sezone očekuje se da će trajati i do 90 minuta, što bi moglo biti vrlo značajno.

Neki, ali definitivno ne svi, likovi su Jon Snow (Kit Harington), Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), Tyrion Lannister (Peter Dinklage), Arya Stark (Maisie Williams), Sansa Stark (Sophie Turner) i Brienne of Tarth (Gwendoline Christie).

To svakako nije i finale serije, koje će voditi showrunners David Benioff i Dan Weiss, a čiji su detalji pod znatno većom tajnosti (do točke u kojoj su dozvoljeni samo odobrenim članovima ekipe s prilagođenim značkama ‘Epizode 6’).

Zahtijevajući 11 tjedana noćnih snimanja i do 750 glumaca i članova posade, epizoda zvuči kao da je možda i iscrpljujuća u povijesti GoT-a, do točke gdje je režiser Miguel Sapochnik nazvao glumce godinu dana unaprijed kako bi im rekao da se pripreme.

Već smo čuli za ovu epizodu, kada je pomoćnik redatelja Jonathan Quinlan objavio poruku zahvalivši glumcima i ekipi za 55 dana rada. Sada znamo zašto je rekao da je snimanje za “nešto što nikad prije nije učinjeno”.

Što se zapravo događa u toj bitci, razumljivo smo manje sigurni u to. Izvršni producent Bryan Cogman izjavio je za EW:

“Ono što smo mi tražili od produkcijskog tima i ekipe da naprave ove godine zaista još nikada nije napravljeno na televiziji ili filmu. Posljednji obračun između Vojske Mrtvih i vojske živih je potpuno bez presedana i nemilosrdan i mješavina žanrova, čak i u borbi. Postoje sekvence ugrađene unutar sekvenci ugrađene unutar sekvenci. David i Dan [napisali] su nevjerojatnu zagonetku, a Miguel je ušao i rastavio je i ponovno sastavio. To je bilo iscrpljujuće, ali mislim da će sve oduševiti.”

Kako se po ovom izvještaju da zaključiti, Bitka za Winterfell će biti najveća akcijska sekvenca ikada viđena na televiziji. Međutim, kako izgleda, mogla bi biti i najveća bitka u povijesti zabave, veća od ozloglašene bitke za Helm’s Deep u The Lord of The Rings: The Two Towers. Ta bitka je trajala 40 minuta, a njezin početak možete pogledati ispod.