HBO je službeno potvrdio izradu pilot epizode, prequel serije ‘Game of Thrones’, a sve to zvuči jako ambiciozno, baš kao i originalna serija. 

HBO je naručio prequel Game of Thrones serije, od scenaristkinje Jane Goldman (Kingsman: The Secret Service, X-Men: First Class, Kick-Ass) i autora knjige George R.R. Martin. Također, mreža je objavila i službeni opis radnje serije, a to je još jedna priča proširena na više lokacija i klanova:

“Nastupajući tisućama godina prije događaja “Game of Thrones”, serija je kronika svjetskog poniranja iz zlatnog doba junaka u najtamnije trenutke. Samo jedna stvar je sigurna: od užasnih tajni Westerosove povijesti do pravog podrijetla white walkersa, misterija Istoka, do Starkovih legendi … to nije priča koju mislimo da znamo.”

Recenzija: Game of Thrones (2011– ) (sezona 7)

Prema Martinovoj knjizi, ‘Age of Heroes’ je započelo 10000 godina prije događanja u seriji Game off Thrones. Neka od velikih imena, koja bi mogla biti likovi u novoj seriji, uključuju Bran the Builder (koji je osnovao Kuću Stark i nadgledao izradu Zida i Winterfell) i Lann the Clever (koji je osnovao Kuću Lannister). Ta era je vodila u ‘Dugu Noć’ – zimu koja je trajala cijelu generaciju – i najveći rat protiv white walkers.

Pilot još nema naziv. Ako dopuste da se pravi u seriju, HBO je prije već rekao da ni jedna nova serija neće izaći prije nego finale Game of Thrones završi. Pa s obzirom na to da osma i posljednja sezona serije Got dolazi iduće godine, ovu prequel seriju možemo najranije očekivati 2020. godine. Ako serija bude napravljena, to će biti prvi puta da je HBO napravio nasljednika jednoj svojoj seriji.

S obzirom na vrijeme radnje nove serije, sumnjamo da će koristiti ikoga od glumaca iz originalne serije (iako pojavljivanje Night Kinga se ne čini tako nemoguće). GoT scenaristi David Benioff i Dan Weiss su izjavili da neće biti uključeni u izradu; nakon završetka finalne epizode osme sezone Game of Thrones njih dvojica će se prebaciti raditi na novoj seriji Star Wars filmova za Disney.

Iako je prequel u izradi, nemojte očekivati vidjeti spin-off ili oživljavanje Game of Thrones nakon njezinog završetka.

U intervju za The Hollywood Reporter, HBO predsjednik Casey Bloys je rekao da se sljedeća oživljavanja ili nešto slično nakon finala serije

“neće dogoditi. Ova priča, A Song of Fire and Ice, je završena. Nema razgovora o oživljavanju, rebootu ili spin-off seriji.”

“Nećemo koristiti finalnu sezonu kako bi pokrenuli novu seriju ili nešto slično tome. Bit će potpuna odvojenost između originala i prequel serije. Imamo neke od najboljih scenarista na seriji i ja sam pun nade.”

Podijelite s nama vaše mišljenje u komentarima i pridružite nam se u Facebook Grupi