Čini se kako je stigao naziv Game of Thrones prequel serije, kao i neki spojleri (minimalni), sve iz usta autora George R.R. Martina!
Danas smo pisali o prvom velikom izboru za jednu od glavnih uloga, Naomi Watts, a sada je autor Game of Thrones knjiga George R.R. Martin proslavio njezin dolazak u seriju – i usput možda otkrio naziv serije. Post se odnosi na seriju kao The Long Night, koju Martin spominje kao prvu od nekoliko GoT prequela u razvoju.

“Jane Goldman je napisala scenarij za Long Night pilot i vodit će seriju,” Martinov post pojašnjava. “Ona i njezin tim su zaposleni u Londonu trenutno, do vrata u izboru glumaca, a očekujem da će uskoro i neka nova imena biti otkrivena.”

“U međuvremenu, postoji još nekoliko mogućih prequela u aktivnom razvoju. Ne mogu vam reći o čemu se radi u njima, ne, žao mi je, volio bi da mogu. Čitatelji među vama mogu uzeti kopiju FIRE & BLOOD kada izađe 20. studenog, zato.”

Ovo spominjanje Fire & Blood bi moglo sugerirati na radnju jedne od prequel serija. Fire & Blood je nova Martinova knjiga koja dolazi 20. studenog. To je prva od planirana dva dijela o povijesti Kuće Targaryen, a započinje dolaskom Aegon the Conquerora u Dragonstone. Knjiga bi navodno trebala otkrivati nove informacije o Doom of Valyria, Aegonovom osvajanju Sedam Kraljevstva, građanski rat Targaryena poznat kao “the Dance with Dragons,” i vladavina Maegor the Cruel. To bi moglo značiti da će se jedna od serija fokusirati na Kuću Targaryen. Vjerojatno ne cijelu jer je to jako veliko područje, prije na nekog od glavnih likova, možda o Aegonovom osvajanju ili o Dance with Dragons.

Mjesecima fanovi špekuliraju da bi naziv ovog prvog prequela mogao biti The Long Night, s obzirom na važnost tog naziva unutar Game of Thrones svijeta. Taj termin se upotrebljavao kako bi se opisao period vremena u kojem se dugačka zima nadvila nad svijet, to je kasnije dovelo do White Walkersa i njihovog spuštanja na Westeros, pokrenuvši War for the Dawn.

Ovo Martinovo otkrivanje naziva daje neki glavni kontekst u kojem bi smjeru serija mogla ići – što je vjerojatno dobra stvar, s obzirom na autorovo mišljenje o završetku Game of Thrones.
“Ne znam,” Martin je pojasnio u intervju prošlog mjeseca. “Pitajte Davida [Benioff] i Dan [Weiss] kada ih vidite. Mogli smo ići do 11, 12, 13 sezona, ali nagađam da su valjda htjeli imati život. Ako ste čitali moje knjige, znate da je bilo materijala za još sezona. Oni su napravili neke rezove, ali to je uredu.”

“Imamo pet drugih serija u razvoju – pet prequel serija u razvoju – koje se fokusiraju na druge periode u povijesti Westerosa,” Martin je nastavio. “Neki od njih samo stotinu godina prije Game of Thrones, neki 5000 godina prije Game of Thrones.”

Prva prequel serija ‘The Long Night’ dolazi na HBO u 2019. godini.