Zvijezda ‘The Outsider’ Paddy Considine vratit će se na HBO i voditi seriju od Ryana Condala, Miguela Sapochnika i Georgea R. R. Martina.

Nakon opsežne potrage za ulogama, zvijezda The Outsidera Paddy Considine izabran je u jednu od glavnih uloga Game of Thrones prequel serije House of the Dragon.

Temeljena na George R.R. Martinovoj Game of Thrones knjizi Fire & Blood, House of the Dragon smještena je 300 godina prije događaja nedavno završene fantastične drame i govori o kući Targaryen.

Considine će glumiti kralja Viserysa Targaryena, kojeg su gospodari Westerosa izabrali da naslijedi Starog kralja Jaehaerysa Targaryena na Velikom vijeću u Harrenhalu. Topao, drag i pristojan čovjek, Viserys želi samo nastaviti nasljeđe svoga djeda. Ali dobri ljudi ne moraju nužno biti i veliki kraljevi.

Seriju od 10 epizoda uzeli su izravno za izradu u listopadu 2019. godine, a zajedno na njoj rade Martin i Ryan Condal. Condal će potpisati scenarij zajedno sa Sarom Lee Hess i služiti kao ko-showrunner uz veterana Igre prijestolja Miguela Sapochnika. Potonji će režirati pilot i dodatne epizode. Među izvršnim proizvođačima su Martin, Condal, Sapochnik, Vince Gerardis i Hess.

Considineove zasluge uključuju HBO-ove Outsider, kao i The Third Day, Journeyman, Peaky Blinders, Hot Fuzz, Dead Man’s Shoes, In America i The Ferryman. Njega predstavljaju Nezavisna skupina za talente i Range Media Partners.