Ne čudi što čekamo ovoliko dugo na posljednju sezonu serije Game if Thrones, kada znamo da je za snimanje samo jedne bitke trebalo 55 dana!

Samo za usporedbu jedna od najboljih i najvećih do sada bitki u Game of Thrones seriji je ‘Battle od the Bastards’, koja se snimala 25 dana, pa što će onda ovo biti?!

Kada je HBO prošlog rujna najavio da se redatelji Miguel Sapochnik (“Battle of the Bastards”) i David Nutter (“The Rains of Castamere,” AKA the Red Wedding epizoda) vraćaju za posljednju sezonu serije ‘Game od Thrones ‘, fanovi su predosjećali da se za posljednju sezonu sprema spektakl. Pomoćni redatelj Jonathan Quinlan je dao nove informacije o tome, otkrivajući da je za snimanje jedne bitke, osme sezone ‘Game od Thrones’, trebalo 55 dana!

Game of Thrones nastavlja snimanje u Dubrovniku u 2018! - Svijet filma

Quinlan koji je već radio kao pomoćnik redatelja na više od 15 epizoda ‘Igre Prijestolja’, preko Instagrama se zahvalio ekipi i glumcima na tome što su izdržali ovo snimanje bitke. S 55 dana koje su objavili, snimanje ove bitke je trajalo oko duplo više nego što je trajalo snimanje Sapochnikove epizode “Battle of the Bastards.” Ta čuvena epizoda, šeste sezone, se snimala čak 25 dana.

Quinlanov post kaže: ‘Sve je rečeno. 55 uzastopnih noći. 11 tjedana. 3 lokacije. Nikada niste vidjeli nešto poput toga.’

Game of Thrones – Sezona 8 – će imati šest epizoda, većina kojih se očekuje da budu dužine igranog filma. Serija se vraća na HBO 14. travnja ove godine.

I dok se glavna Game of Thrones serija bliži kraju, HBO će produžiti svoj ostanak u Westerosu s prequel serijom koja će se možda zvati The Long Night.