Danas su objavljene nominacije za Primetime Emmy nagrade, najveći događaj za sve ljubitelje serija. Svake godine kreatori, glumci i fanovi TV serija čekaju kako bi saznali jeli njihova zaslužila neke nominacije među najhvaljenijim TV nagradama. Posljednjih godina, ove nominacije se uglavnom svode na voditeljeva ponavljanja riječi “Game of Thrones“, zato što je ova epska HBO serija grabila većini nagrada i nominacija u posljednjem desetljeću.

Međutim, s obzirom na to da su propustili te nagrade prošle godine i na veliko nezadovoljstvo fanova prošlom sezonom, bilo je upitno mogu li se i ove godine vratiti na Emmy u formi kakvu su prikazivali na prošlim dodjelama. Može li Game of Thrones biti ponovno nagrađen velikim nagradama? Pa sada smo djelomično dobili odgovor na to pitanje.

Recenzija: Game of Thrones (Igra Prijestolja) Sezona 8

Game of Thrones je zaradio rekordne 32 nominacije, uključujući tri glavne kategorije. Serija je nominirana za Emmy za udarne termine za izvanrednu dramsku seriju, te su njihovih dvoje glumaca, Kit Harington i Emilia Clarke nominirani za njihove glumačke performanse. Ovim rekordom je srušila stari, koji je 25 godina držala serija NYPD Blue. Ovo je prvi puta da su svi glavni glumci koje je HBO preporučio za nagrade i dobili te nominacije, pa čak i oni glumci koji su se sami prijavili su uspjeli dobiti nominacije (ukupno njih 9).

Do sada su Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) i Kit Harington (Jon Snow) nominirani samo u sporednim ulogama  do sedme sezone.

To znači da je Sophie Turner (Sansa Stark) sada zaradila svoju prvu Emmy nominaciju, zajedno s već prije nominiranim kolegama iz Game of Thrones serije, Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister) i Maisie Williams (Arya Stark).

Čini se da iako fanovi nisu zadovoljni prošlom sezonom HBO serije Game of Thrones, ona je u svim ostalim aspektima donijela više nego dobre rezultate. Postala je najgledanija sezona jedne TV serija svih vremena, a sada je postala i rekorder po broju nominacija za jednu seriju u jednoj godini.