Čini se kako će fanovi HBO Game of Thrones serije morati čekati posljednju sezonu seriju druže nego što su to planirali. 
Iako službeni datum izlaska posljednje sezone Game of Thrones serije još nije najavljen, mnogi su vjerovali da će se serija vratiti u travnju 2019. godine. Međutim, sada se čini kako je zima pogurana prema natrag, čak možda do lipnja 2019. godine, što bi moglo razočarati mnoštvo gledatelja serije.

Joe Bauer, nadglednik vizualnih efekata, ja izjavio u intervju “da će se on truditi na Sezoni 8 do svibnja 2019.”, što znači da se Game of Thrones vrlo vjerojatno neće vratiti prije kraja svibnja, najranije. Bauer je također pričao o razmatranjima za Emmy, te je naglasio da očekuju seriju da se kandidira za Emmy 2020. godine, a ne 2019. Kako bi se mogla kvalificirati za 2019. godinu, osma sezona bi se morala prikazivati negdje između 01. lipnja 2018. i 31. svibnja 2019. godine.

8 najvažnijih pitanja za 8 sezonu Game of Thrones!

Bauer je također naglasio da se rad na vizualnim efektima mijenja na tjednoj bazi. On je dodao da toliko toga ovisi o savršenom tempiranju, te je rekao da neće raditi na nikakvim drugim projektima kroz svibanj 2019. Uzevši sve to u obzir, čini se kako je lipanj ili srpanj najrealnije vrijeme za premijeru. Sezona 7 je započela prikazivanje u srpnju 2017. godine, dok su sve ostale prije nje započele u travnju ili ožujku.

HBO predsjednik programa Casey Bloys, je izjavio da će serija započeti s prikazivanjem u prvoj polovici 2019, što je poprilično nejasno. Game of Thrones fanovi već dugo vremena čekaju službeni datum izlaska finalne sezone. Međutim, HBO ne želi požurivati kraj svoje najveće serije u povijesti.

I dok je Joe Bauer izjavio neke poprilično nepopularne izjave za ljubitelje serije, za kraj je imao reći i nekoliko pozitivnih stvari. Kada je upitan za Sezonu 8 on naravno nije mogao puno toga otkriti, ali je rekao da je “hrabra”. Također je dodao da kraj “ostaje vjeran” ostatku seriji i ponudio nejasno objašnjenje, “Mislim da je način na koji završava, način na koji mora završiti.” Baš kao i radnja Sezone 8, datum izlaska je i dalje misterija.

Možda je bolje da još malo pričekamo, ako nam za uzvrat ponude još jednu fantastičnu sezonu serije.

Kako nove informacije budu dolazile, kao i uvijek, podijelit ćemo ih s vama.