George R.R. Martin misli da je Game of Thrones serija trebala trinaest sezona kako bi bila vjerna adaptacija. Prema knjigama Martin A Song of Ice and Fire, HBO serija se započela prikazivati 2011. godine i vrlo brzo postala globalni fenomen. Serija je završila snimanje ranije ove godine u svojoj osmoj sezoni, što je poprilično podijelilo gledatelje, u najbolju ruku.

Prvi šest sezona serije Game of Thrones su imale po deset epizoda svaka, s ranijim godinama koje su se poprilično držale originalnog materijala. Međutim, Martin je izdao svoju petu novelu u seriji iste godine kada se TV serija premijerno počela prikazivati i od tada, sada već slavno, odgađa sljedeću knjigu godinama. Nekoliko sezona, činilo se da serija štedi vrijeme u cilju kako ne bi prestigla knjige. Kada je postalo očigledno da Game of Thrones serija ide izvan Martinovih knjiga, odjednom je usporeni ritam serije postao poznat po tome što je počeo eksponencijalno ubrzavati. Sezone 7 i 8 su imale po sedam i šest epizoda, a mnogi fanovi su mislili da je trebalo više vremena za ispričati te sve priče do kraja. Čini se da se Martin slaže.

Ljutiti Game of Thrones fanovi napravili peticiju da HBO promjeni sezonu 8

U razgovoru za Fast Company (preko Digital Spy), autor George R.R. Martin je pojasnio, “Finalna sezona serije je bila… ne do kraja vjerna. U protivnom, trebala je ići još barem pet sezona.” Martin je također razgovarao o procesu adaptiranja njegovih knjiga, priznajući, “Može biti… traumatično.” On je nastavio, “Jer ponekad se njihova kreativna vizija i vaša kreativna vizija ne podudaraju, i vi dobijete poznatu razliku u kreativnim mišljenjima – koja vodi do dosta sukoba.”

Ovo nije prvi puta da se Martin dotakao problema oko adaptiranja njegovih djela ili da je izrazio žaljenje oko toga što je Game of Thrones serija prerano završila. Svaki autor će vam reći da je pravi završetak jako teško za napisati, nešto što će zadovoljiti sve je gotovo nemoguće, ali također nema sumnja da su posljednje dvije sezone serije Game of Thrones, a pogotovo osma, poprilično ubrzane i požurene. Osjećaj je da su showrunneri David Benioff i D.B. Weiss seriji učinili medvjeđu uslugu time što su požurili prema kraju.

I dok je originalna Game of Thrones serija došla svome kraju, HBO nije gotovo s Martinovim svijetom, jer su već sada dvije spin-off serije u izradi, a navodno se priča o još njih. Nadamo se samo da ne planiraju žuriti s njima, nego raditi kako su radili u početnim sezonama serije Game of Thrones.