Predzadnja epizoda serije Game of Thrones “The Bells,” je postavila novi rekord serije na svim HBO platformama (kablovska, HBO GO i HBO NOW) s 18.4 milijuna gledatelja prošle nedjelje.

“The Bells” je prestigla epizodu “The Long Night,” koja je izašla prije nekoliko tjedana i koja je prikazala dugo očekivanu ‘Bitku za Winterfell’, koja je držala prijašnji rekord serije s 17.8 milijuna gledatelja.

Osim toga, ‘The Bells’ je oborila i vremenski rekord HBOa za prikazivanje u 21:00 (Američkom vremenu) s 12.5 milijuna gledatelja, prešavši finale serije sezone sedam iz 2017. godine, koje je imalo 12.1 milijun gledatelja.

Game Of Thrones Sezona 8 Teorija: Bran je Night King

Posljednje, osma sezona serije Game of Thrones ima u prosjeku 43 milijuna gledatelja po epizodi u ukupnoj publici, što je povećanje od više od 10 milijuna gledatelja u odnosu na prethodnu sezonu.

Taj rekord, vrlo vjerojatno neće izdržati duže od ovog vikenda, jer veliko finale Game of Thrones serije stiže u nedjelju (kod nasu ponedjeljak ujutro) i većina će se vrlo vjerojatno uključiti na zaključak svjetskog HBO fenomena koji je započeo sada već davne 2011. godine.

“The Bells”, kao i većina osme sezone je uglavnom podijelila kritičare i publiku. Kritički, a i od strane gledatelja je sezona za sada najlošije ocijenjena, a iz epizode u epizodu joj padaju ocjene. To naravno nikako ne znači da se svi mi ljubitelji serije nećemo uključiti na njezin kraj i da jedva čekamo novu i posljednju epizodu, iako neki iz različitih razloga.

I dok ovo je konačni kraj Game of Thrones serije, prema izjavi George R.R. Martina, tri nove spin-off serije su u izradi. Jedna poprilično dobro napreduje i vjerujem da ćemo saznati više o njima kada se do kraja završi ova osma sezona.