Novi naslov nakladnika Fokus na hit stiže u naše knjižare krajem listopada, a od danas je u pretprodaji!

OBITELJSKA SAGA O POHLEPI, TAŠTINI I UBOJSTVU

„Bijes“ autora Nicole Lagioie, dobitnik je najprestižnije talijanske nagrade Strega i nagrade Mondello.

Gusto satkana priča o pohlepi, taštini i ubojstvu u južnoj Italiji, „Bijes“ nas vodi u regiju Pugliu, točnije u Bari: u okrilje razvijene industrije, korumpiranih političara i lokalnih šerifa, okruženo krvožednim prirodnim svijetom.

Ondje je stasao Vittorio Salvemini, pravi mediteranski mačo muškarac, kralj nekretnina s ambicijama o dinastiji. Kad njegova kćer Clara bude pronađena mrtva i sve ukazuje na samoubojstvo, njezin polubrat Michele gladan je osvete – a na putu će upoznati pravu pozadinu Vittoriova uspjeha.

Bijes - Nicola Lagioia

S više od 250.000 prodanih primjeraka u Italiji i američkim izdanjem iz 2017., koje hvale The Guardian, The Spectator i The Financial Times, Nicola Lagioia napisao je moćan roman koji se ne ispušta iz ruku, visoko kvalitetnu sagu s elementima trilera koja podsjeća na Franzenove „Korekcije“, na talijanski način.

Nicola Lagioia (Bari, 1973.) jedan je od najhvaljenijih suvremenih talijanskih romanopisaca, dobitnik niza nagrada, a među ostalim i najvažnije talijanske književne nagrade Strega. Godine 2010. proglašen je jednim od najboljih talijanskih pisaca mlađih od četrdeset godina.
„Bijes“ Nicole Lagioie izdavača (www.fokusnahit.com) u knjižare stiže krajem listopada. Pratite!

PRIJEVOD S TALIJANSKOG: Morana Mazor
ISBN: 978-953-349-136-3
BROJ STRANICA: 376
CIJENA: 129,00 kn

Fokus mediji
Kontakt za medije: Iva Tomečić
e-mail: [email protected]