Emily Bett Richards, koja je punih sedam sezona bila stalni dio glumačke postave serije Arrow, prošlog proljeća je najavila da se neće vratiti u zadnjoj, osmoj sezoni kao informatička genijalka Felicity Smoak, no glavni glumac Stephen Amell je jučer najavio da ćemo Felicity ponovno vidjeti još jednom, po posljednji put, u finalnoj epizodi osme sezone (i cijele serije).

Felicity je svoj debi u seriji imala praktički na samom početku, u trećoj epizodi prve sezone kada je radila u informatičkoj službi tvrtke koju je vodila obitelj Queen. Iako je isprva zamišljena kao povremeni lik, već sredinom prve sezone je dobila unaprijeđenje u prvu postavu te ubrzo postala jedan od najomiljenijih likova u seriji. Felicity je sa Green Arrowom kroz naredne sezone imala dosta trnovit odnos, ali sve je to bilo onako malo okolo-kole jer bi je bilo stvarno preočito da tu iskre frcaju na sve strane. Iako je nadalje cijela serija bila prožeta tim njihovim odnosom, određeni fanovi su, uz dužno poštovanje liku Felicity, taj odnos smatrali nepotrebnim budući da je Arrow, barem u početku, imao puno jaču kemiju sa likom Laurel Lance, drugom Black Canary, koju je interpretirala Katie Cassidy. Katie trenutno još uvijek glumi Black Canary, ali potpuno drugačiju verziju lika, koji dolazi iz drugog kutka Multiverzuma.

Felicity je kroz seriju bila i određeni glas razuma u životu Green Arrowa, a mnogobrojni portali su sastavili i top liste njezinih upečatljivih citata koji su kroz cijelu seriju bili i jedan od najvažnijih faktora kompletnog lika.

Dosad su izašle tri od najavljenih 10 epizoda posljednje, osme sezone Arrowa. Serija će imati svoj udio i u crossoveru Crisis on Infinite Earths 14. siječnja 2020. Već je najavljeno da će osma epizoda biti dio tog Crisisa, deveta epizoda će biti tzv. backdoor pilot za nadolazeći spin-off Green Arrow and the Canariesu kojem će luk i strijelu Green Arrowa preuzeti Mia Smoak, kćer Olivera i Felicity, a društvo će joj praviti i dvije Black Canary: Laurel Lance i Dinah Drake. Deseta epizoda će biti veliko finale, kako sezone, tako i cijele serije. Na kraju krajeva, kakvo god mišljenje imali o njoj, ako itko, uz Green Arrowa, zaslužuje biti dio te velike završnice, onda je to svakako Felicity.