Faza 4 Marvel Filmskog Svemira biti će službeno predstavljena u kolovozu

Faza 4 Marvel Filmskog Svemira biti će službeno predstavljena u kolovozu

Ako ste ove godine jedva čekali San Diego Comic Con u nadi da ćete saznati što nam sve Disney i Marvel službeno spremaju za narednih nekoliko godina, imamo za vas dobru i lošu vijest. Loša vijest je da ćete morati čekati mjesec dana duže nego što ste očekivali, a dobra vijest je da sada i službeno znamo kada će Disney i Marvel malo popustiti sa tom svojom tajnovitošću glede budućih projekata.

Popularni Comic Con se ove godine održava od 18. do 21. srpnja u San Diegu, no još jedan veliki fanovski događaj će biti i Disney D23 Expo, koji će se održati od 23. do 25. kolovoza. Prema rasporedu tog eventa, 24. kolovoza će Disney predstaviti svoju panelu, odnosno raspored svih svojih filmova za neki izvjesni budući period, a tu spadaju i filmovi Marvel Filmskog Svemira (MCU).

Faza 4 Marvel Filmskog Svemira biti će službeno predstavljena u kolovozu

Disney i Marvel su bili iznimno škrti glede daljnjeg razvoja svog filmskog svemira, pogotovo zbog izlazaka filmova Avengers Endgame koji je zatvorio jednu veliku dosadašnju sagu MCU-a, i filma Spider-Man: Far From Home koji će biti uvod u novo razdoblje MCU-a. Kevin Feige je još prije puno vremena rekao da imaju okvirne planove za MCU do najmanje 2028., a nedavno je došlo i do dugo očekivanog spajanja Disneya i Foxa čime ćemo, prije ili kasnije, konačno gledati i X-Mene, Deadpoola, Fantastic Four s kojima se Fox igrao posljednjih dvadesetak godina.

Povezano: Svi nadolazeći Marvel filmovi

Marvel je obećao konkretne informacije o Fazi 4 nakon što se prašina sa Far From Home slegne, a mjesec i pol dana je više nego dovoljno vremena za to. Iako je poznato da su već mnogi budući filmovi u razvoju (Black Widow solo film se već uveliko snima), Disney i Marvel ne žele davati službene informacije pa tako niti datume izlaska nećemo službeno znati sve do 24. kolovoza. Osim Black Widow, možemo biti već gotovo sigurni da ćemo gledati filmove The Eternals, Shang-Chi, Guardians of the Galaxy Vol. 3, Doctor Strange 2 i Black Panther 2. A vjerojatno je i to samo jedan mali dio onoga što Marvel sprema jer još uvijek čekamo na debi nekih novih likova, kako onih koji su se nedavno vratili iz Foxa, ali tako i onih koje Marvel dosad nije imao priliku predstaviti. Informacije radi, Marvel pod svojom paskom ima oko 7 tisuća likova (i to ako ne brojimo one koji su još uvijek dio Sonya), tako da smo sigurni da je daleka i svijetla budućnost ispred Marvel Filmskog Svemira.

Osim MCU-a, Disney bi mogao konačno otvoriti usta i glede svojih ostalih franšiza. Tu su u prvom redu Star Wars (iako će vjerojatno čekati izlazak The Rise of Skywalker prije nego najavi nešto konkretno) i Disney live-action filmovi koji su prerade njegovih poznatih klasika. Tu su još naravno i animirani filmovi koji dolaze iz dva njihova animirana studija – Walt Disney Animation Studios i Pixar. A kao šlag na tortu možemo samo još nadodati Foxove franšize koje su sada pod Disney paskom, kao što su Avatar i Alien.

Mi, naravno, jedva čekako te službene najave i kao pisci ovog portala i kao obožavatelji ovih franšiza. Pripremit ćemo se da vas o svim službenim najavama obavijestimo u roku odmah, a do tada, možete pogledati što sve zasad znamo da nam Marvel sprema od filmova na gornjem linku. 🙂

Similar Posts