Glumica Michelle Rodriguez, koja je jedna od glavnih zvijezda serijala Fast & Furious odlučila se vratiti za novi, deveti nastavak nakon što su producenti pristali na određene uvjete koje je glumica postavila.

Michelle Rodriguez u serijalu glumi Letty još od samog početka. Iako se nije pojavila u baš svakom filmu, nakon šestog nastavka je gotovo nemoguće zamisliti daljnje filmove bez Letty, njezinog lika. Naime, Michelle je još prije više od godinu i pol dana zaprijetila da će napustiti serijal ukoliko producenti ne pokažu više poštovanja ženama koje su dio franšize, bile one glumice ili da su na neki drugi način uključene u serijal.

5 Najboljih filmova Michelle Rodriguez

Iako je od tada prošlo jako puno vremena, Michelle je izgleda ostala pri svojim stavovima, a čini se da je bila previše važna producentima da se ogluše na njene uvjete. Producenti su zbog toga pristali zaposliti još jednog scenaristu, odnosno, scenaristicu kako bi Michelle potpisala ugovor za još jedan film. Vin Diesel, glavni stup serijala, također je podržao Michelline stavove.

Deveti nastavak trebao bi tijekom sljedećeg mjeseca započeti snimanje, a izlazak u kina je najavljen za 22. svibanj 2020. Osim Michelle i Vina, očekuje se i povratak Jordane Brewster, Tyresea Gibsona i Ludacrisa svojim ulogama, a najavljen je i povratak Justina Lina u redateljsku stolicu. Ipak, za deveti nastavak otpadaju Dwayne The Rock Johnson i Jason Statham koje ćemo pak gledati u prvom spin-offu serijala – Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw koji u kina stiže ovog kolovoza.

Danas se pozivanja na spolnu ravnopravnost u Hollywoodu primjenjuju sve više. A iz Universala su sigurno ozbiljno shvatili Michelline primjedbe jer je Vin Diesel prije otprilike tri mjeseca najavio da Universal sprema i spin-off sa primarno ženskom postavom, ženskim scenaristom, a samim time su trenutno u potrazi i za redateljicom. Također, nedavno su se pojavile glasine da Universal razmatra i spin-off sa likom Cipher, negativkom koju je u osmom nastavku glumila Charlize Theron. Nije poznato hoće li se Charlize vratiti za deveti nastavak jer kraj osmog dijela je to svakako postavio, ali službene informacija iz Universala glede toga još uvijek nema.