Jučer su otkrivene kompletne nominacije za prestižne televizijske nagrade Emmy, a HBO epska serija Game of Thrones je gotovo u potpunosti počistila konkurenciju. Sve u svemu, Game of Thrones je otišao s rekordne 32 nominacije, koje sve možete vidjeti ovdje.

Među nominacijama koje su dobili je i nagrada Emmy za udarne termine za izvanredan scenarij dramske serije za showrunnere David Benioffov i  D.B. Weissov rad na “The Iron Throne,” šestoj i posljednjoj epizodi osme sezone, što je ujedno i posljednja epizoda serije. Reći da je epizoda bila kontroverzna je podcjenjivanje, zato što je ona jedna o najgore ocijenjenih epizoda cijele Game of Thrones serije i to od strane gledatelja. Gotovo isto misle i kritičari, jer na Rotten Tomatoes stranici ta epizoda drži poprilično Rotten (Pokvarenu) ocjenu od 49%.

Fanovima nikako nije jasno, kako od ovih šest epizoda posljednje sezone, od kojih baš ni jedna nije bila fantastična, Emmy glasači su se odlučili baš za posljednju epizodu. Pogledajte ispod reakcije fanova na tu odluku Emmy glasača.